Сирний десерт з ананасом

Сирний десерт з ананасами – це не тільки дуже смачна страва, але і корисне. Ніжний смачний ароматний десерт з желейною основою сподобається і дорослим, і дітям, навіть тим, які категорично відмовляються їсти сир. Їм може себе потішити і струнка красуня, ретельно стежить за своєю фігурою, варто лише виключити цукор. Готується ласощі досить швидко і просто, ну а з’їдається ще швидше. Воно відноситься до желейным десертів – так само, як і «бите скло».

Інгредієнти

  • сир – 400 г;
  • сметана – 150 мл;
  • ананас консервований (шматочки) – 350 г;
  • сік виноградний – 400 мл;
  • желатин – 20 г;
  • цукор – 3 ст. ложки (можна без нього);
  • ванільний цукор – 10 р.

Приготування сирного десерту з ананасами

Приготування десерту починайте з підготовки желатину.

Висипте його в кухлик, залийте невеликою кількістю соку і перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин, желатин повинен розбухнути.

Потім додайте сік, що залишився і поставте ківш на мінімальний вогонь. При постійному помішуванні нагрійте розчин, желатин повинен повністю розчинитися. Ні в якому разі не доводьте до кипіння, желатин втратить свої властивості і десерт на застигне.

Займемося іншими інгредієнтами.

Для даного рецепта підійде сир будь-якої жирності, в будь-якому випадку вийде дуже смачний десерт. Якщо хочете приготувати дієтичне блюдо, візьміть знежирений сир або з малим відсотком жирності.

У глибоку миску або невелику каструлю викладіть сир, сметану, ванільний цукор і цукровий пісок.

За допомогою міксера збийте сирну масу до однорідного стану.

Тепер з’єднайте желейну і сирну складову. Перемішайте.

Потім додайте до маси шматочки ананаса і розкладіть по формах.

Ви можете використовувати абсолютно будь-які форми. Це можуть бути різні пластикові форми (як у мене), силіконові для кексів, невеликі скляні креманки або салатники, або одна ємність великого розміру.

Приберіть наповнені форми в холодильник на 2 години, до повного застигання.

Сирно-желейний десерт з ананасом можна подати і в самій формі, або витягти його на тарілку, прикрасивши свіжими ягодами.

Для маленьких діток і дорослих ласунів рекомендую додатково посипати десерт шоколадною стружкою.

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: