Сирні коржики з дитинства

Це дивовижне, але просте розсипчасте печиво зможе приготувати навіть той, у кого досвід в кулінарних справах зовсім невеликий. Цікавинкою пропонованого рецепта послужить такий важливий і необхідний, особливо для зростаючого організму, інгредієнт – сир. Завдяки простоті приготування і недорогим і доступним продуктів печиво «Коржики з дитинства», можна віднести до розряду бюджетних. Випічка не містить ароматизаторів і розпушувачів, а також харчових барвників і підходить для живлення навіть зовсім маленьких ласунів.

Пісочне тісто з пластичної сирно-масляною основою дуже податливо і зручно в роботі. Його бажано зробити заздалегідь, помістивши на ніч у холодильник, і здивувати рідних свіжої ранкової випічкою. До процесу виготовлення коржиків можна залучити молодших членів сім’ї – нехай їх дитинство теж буде пов’язано з цими солодощами. Коржикам надається будь-яка форма – класична або фантазійна. Випічка добре зберігає властивості герметично упакованому вигляді і підходить для невеликого сувеніра або їстівного подарунка. Коржики можна пов’язати стрічкою або прикрасити ніжним квіткою.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г;
  • сир жирний – 250-300 г;
  • цукор дрібний – 100-130 г;
  • цукор ванільний – 1 ч. ложка;
  • пшеничне борошно вищого сорту – 350-400 г;
  • сіль – за смаком.

Сир вибирається м’який, але не мокрий. Жирний сир розтирається в ніжну і однорідну масу. Рекомендується скористатися ситом або блендером, а також прекрасно виручає на цьому етапі звичайна м’ясорубка.

Вершкове масло гарно збивається і з’єднується з сиром. У тісто вводиться цукор і ванільний цукор або ванілін. Для коржиків використовується будь-який натуральний ароматизатор або цитрусова цедра, натерта на дрібній тертці. Прекрасний і стійкий ефект дає масляний ароматизатор в краплях, зроблений на натуральній основі. Сирне тісто солиться, добре збивається і заправляється просіяного пшеничного борошном.

Приготовлена пісочно-сирна маса не прилипає до рук і дуже пластична при розкочуванні. Для більш розсипчастою і ніжної текстури коржиків тісто витримують у холодильнику не менше 2 годин. Охолоджене тісто ділиться на дві частини. Одна частина залишається на холоді, а друга трохи зігрівається при кімнатній температурі.

Тісто розкочується в тонкий пласт 3-4 мм завтовшки і розрізається на коржики. Печиво формується звичайної чашкою або склянкою. Використовуються будь-які підручні формочки відповідного розміру.

Також переробляється і друга частина сирного тіста. Заготовки викладаються на широку сковороду або деко. Рекомендується в духовці розташовувати листи з коржиками в два яруси, прискоривши час їх приготування.

Заготовки відправляються в розігріту духовку на 15-20 хвилин при температурі 200 градусів Цельсія. Печиво не повинне підгоріти або пересохнути. Світло-коричневі хрусткі коржики укладаються на блюдо і прикриваються рушником. Готова випічка зберігається в герметичній посуді або коробочці. Красиво оформлені і правильно приготовані пісочний коржики порадують за чаюванням вас і ваших близьких!

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: