Сирна запіканка з апельсинами

Сирна запіканка одне з блюд яке з додаванням нових інгредієнтів кожен раз грає новими фарбами. Приміром, якщо у сир додати такий цитрусовий фрукт як апельсин, сирна запіканка придбає соковитий і яскравий смак. А цедра наповнить блюдо непередаваним ароматом.

Запіканка сирна відмінно підійде як для легкого перекусу протягом дня, так і для смачного та корисного вечері. Адже ні для кого не секрет, що сир – джерело білка, який рекомендовано вживати кожен день. Такий варіант запіканки із сиру повинен сподобається і дітям, адже їх неодмінно приверне яскраві шматочки фрукта в готовому блюді.

Цей рецепт запіканки прийшов до нас із французької кухні. Підготовка до приготування не займе багато часу, а сама запіканка з апельсинами готується не більше години. Подавати її можна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Склад:

сир знежирений – 500г.;

яйця курячі – 3 шт.;

апельсин – 1 шт.;

манка – 2ст. л.;

цукор – 3ст. л.;

шоколад (для прикраси) – 4 кубики.

Рецепт приготування:

Знежирений сир добре перетерти з яйцями. Можна збити міксером. Щоб сир був значно ніжніше перетерти через сито.

Додати манку, цукор, ванілін (за бажанням).

Все добре перемішати. Залишити на 30 хвилин.

Апельсин помити й очистити від шкірки і плівок. Порізати кубиками або зробити з фруктів кашку. Можна так само додати яблука, ківі, будь-які фрукти.

Перемішати сирну масу з апельсином. Потерти на дрібній тертці цедру. Вона в готовому блюді додасть соковитий аромат.

Викласти в жароустойчивую форму. Змастити вершковим або олією. Якщо ви не впевнені у вашій формі застеліть її папером для випікання.

Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-60 хвилин.

Готову запіканку прикрасити на свій смак. Можна зверху посипати тертим шоколадом або цукровою пудрою.

Результат:

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: