Сир для дитини (прикорм)

Коли в прикорм малюка приходить час вводити сир, багато мам помиляються, купивши в магазині готовий. Адже дуже часто після магазинного сиру дитина повністю відмовляється вживати в їжу молочні продукти домашнього приготування. Кожна мама повинна розуміти, що будь-який продукт, який вона приготувала сама і безпечний і по-справжньому корисний.

Приготувати сир для семимісячного малюка так само легко, як і купити готовий.

Склад:

• 1 літр свіжого ранкового молока;
• 1 ч. л. дитячого кефіру;
• 1 ст. л. молока.

Рецепт приготування:

1. Чому для рецепта потрібно тільки ранкове молоко. Справа в тому, що печінка дитини починає функціонувати на повну потужність тільки з трьох років. Саме тому на упаковках дорослого соку ви можете побачити написи: “Рекомендовано для дітей з 3 років”. Так пишуть не тому, що сік дуже хороший, а тому що саме з цього віку діти вже можуть вживати в їжу будь-яке блюдо, приготовлене для дорослої людини. Вечірнє молоко порядку в 2 рази жирніше ранкового. Для того щоб у дитини не було проблем з животиком, йому до півтора років потрібно давати знежирене молоко тобто сепарированное. В домашніх умовах такого не зробиш, але можна просто поставити ранкове молоко в літровій банці на стіл або підвіконня і за 2 години вершки (жир) підніметься вгору. Їх просто збирають ложкою і далі йдуть рецептом. Ось ми і дісталися до істини – якщо зняти вершки, то відсоток жиру все ж залишається, але в ранковому молоці його все ж таки буде менше.

2. У вже знежирене молоко додаємо кефір, закриваємо банку кришкою і ставимо на підвіконня або в тепле місце. Через 7 – 10 годин. Молоко згорнеться і вийде дуже густий кефір.

3. Тепер ми наливаємо теплої води в пів-літрову каструлю, ставимо її на середній вогонь і опускаємо туди банку без кришки. Поступово вода в каструлі закипить, і в банку почне відділятися сироватка. Потерпіть 2 хвилини, потім перемішайте кефір ложкою.

4. Ось так постоявши на паровій бані 15 хвилин банку стане гарячою, а сир підніметься вгору. Перемішайте масу ще раз, почекайте 5 хвилин, потім відкиньте сир на дуже дрібний друшляк. Такий спосіб приготування хороший тим, що продукт виходить не кислим. А завдяки водяній бані – майже стерильними. Роблячи частування для малюка таким способом – сир практично неможливо перетопити і він завжди буде виходити м’якеньким.

5. Далі керуйтеся потребами свого карапуза. Якщо немовляті від 7 місяців до 1 року, тоді додайте 1 столову ложку знежиреного кип’яченого молока або таку ж кількість грудного молока, перебити готовий продукт на блендері і давайте дитині 1 раз на день (бажано на полуденок) від 30 до 50 грамів в 1 прийом їжі (залежно від віку).

6. Якщо вашій дитині від року до двох, тоді також додайте столову ложку кип’яченого молока, 1 ч. л. цукру, щіпку ванільного цукру, перетолките масу виделкою і давайте на полуденок. Кількість сиру, прийнятого в 1 прийом їжі, вже дивіться за потреби й переносимості дитини (від 50 грамів до повної порції). Здоров’я вашому малюку!

Результат:

Квітень 17th, 2016 by

Варто почитати: