Свинина в кисло солодкому соусі рецепти

Свинина в кисло солодкому соусі рецепт приготування. Які ж страви можна приготувати з свинини? Різноманітність страв величезна, залежить від того, чого ви хочете, і який набір продуктів у вас є під рукою, щоб приготувати м’ясо. У своїй статті я хочу вам розповісти про декілька рецепти приготування свинини в кисло солодкому соусі .

М’ясо можна смажити, запікати, тушкувати, в різноманітних соусах, навіть просто зварити. Отже, поговоримо про те, як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі. Нам для цього знадобиться: шматок свинячого м’яса, 1 морква, півсклянки соєвого соусу, борошно, 1ст. ложка крохмалю, ? зеленого перцю, 100 гр. консервованих ананасів, цибуля за бажанням.

Кисло-солодкий соус: 2,5 ст. л. цукру, 4 ст. л. кетчупу або томатної пасти, 2ст.л. оцту.

Приготування.

Нарізаємо м’ясо смужками, і заливаємо соєвим соусом. Потім всипаємо борошно і крохмаль, перемішуємо. Кляр повинен вийти консистенції густої сметани. Маринувати десь 5-10 хвилин. А цим часом ми смажимо овочі. Моркву треба потерти на крупній тертці, перець і ананаси нарізати великими шматками. Овочі смажити на будь-якій рослинній олії. Спочатку обсмажуємо трохи моркву, потім додаємо перець, після ананаси. Коли овочі будуть готові, перекладаємо їх зі сковороди на тарілку. І приступаємо до обсмажуванні м’яса. На ту ж сковорідку викладаємо свинину і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки, солимо. Потім зверху засипаємо овочами і заливаємо вже приготованим кисло-солодким соусом. Тушкувати 5-10 хвилин, ось і готово. Таке блюдо дуже поєднується з гарніром з рису.

Свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами

Склад:

Свинина 400-500 гр.

Ананас консервований – 1 банка

Крохмаль (картопляний чи рисовий)

Перець 3-4 шт.

Соєвий соус – 1 ст. л.

Цукор – 2 ст. л.

Оцет – 2ст.л.

Кетчуп – 2-3ст.л.

Жовток яєчний – 1 шт.

Імбир (невеликий шматок)

Масло рослинне

Сіль

Рецепт приготування:

Починаємо готувати.

М’ясо помити, нарізати шматочками. Тепер маринуємо свинину. У посуд додати жовток, 1 ст. л. крохмалю, соєвий соус, столову ложку води і сіль. В отриманий маринад покласти м’ясо і залишити на 30-60 хвилин. Тепер нарізаємо перець, бажано такими ж шматочками м’ясо. Отже, час настав вийняти свинину з маринаду. Насипаємо в тарілку крохмаль і обвалюємо в ньому м’ясо. Зайвий крохмаль струсити. Приступаємо до фритированию, розігріти олію. Потім занурюємо м’ясо і обсмажуємо недовго, до появи рум’янцю. Виймаємо свинину і викладаємо на тарілку, щоб скло зайве масло.

Займемося приготуванням соусу. На сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо імбир, порізаний соломкою. Після чого додаємо перець, ананас і готуємо ще 1 хвилину. Потім швидко вливаємо оцет, перемішати, цукор – перемішати, кетчуп – перемішати. Розвести 1 ч. л. крохмалю з водою. Додаємо його в соус для додання густоти. Висипаємо м’ясо в соус, акуратно перемішуємо і знімаємо з вогню.

Рецепт м’яса свинини в кисло-солодкому соусі з грибами і овочами.

Нам буде потрібно:

свинина 500гр.,

соус соєвий 2 ст. л.,

солодкий перець – 2 шт.,

оцет – 2 ст. л.,

гриби сушені 50 гр.,

лук-порей 1-2 шт,

морква -2 шт.,

підлогу середнього огірка,

масло рослинне 4-5 ст. л.,

гаряча вода – 1 склянку

мука кукурудзяна – 1ст.л.,

сіль за смаком.

Нарізаємо м’ясо соломкою. Робимо маринад (оцет, цукор, сіль, соєвий соус – змішати) і поміщаємо туди свинину на 1 годину. Тим часом замочуємо гриби в холодній воді. Нарізаємо соломкою перець і цибулю-порей, огірок натираємо на тертці, моркву нарізаємо кружечками. На сковороді розжарити масло, обсмажити м’ясо, буквально 2-3 хвилинки. Після чого додати овочі і коріння, посмажити 5 хвилин. Додати гарячу воду і згасити на повільному вогні 20 хвилин. За 5 хвилин до завершення додати гриби. Кукурудзяне борошно змішати з маринадом і з невеликою кількістю води. Отримане влити в сковороду, де готується м’ясо з овочами. Таке блюдо краще подавати з рисовою локшиною.

Результат:

Квітень 22nd, 2016 by

Варто почитати: