Свинина в фользі

Вироби з м’яса – це неодмінні страви на святковому столі. Для свята хочеться приготувати щось незвичайне, тому м’ясо для запікання в духовці ми візьмемо кращої якості – філейну частину свинини. Шматочок повинен бути величиною не менше 700-750 грам, менший шматок запікати в духовці не має сенсу. В даний час стало популярним запікати м’ясо в алюмінієвій фользі. Продукт, приготовлений таким чином, просочується ароматами спецій і приправ і зберігає максимум своїх поживних властивостей.

Свинина в фользі.

Склад:
Свиняча филейка – 740 гр.
приправи, спеції, перець, рослинна олія.

Приготування

Філейну частину свинини
Фото філейної частини свинини

обмажем спеціями і приправами і залишимо на деякий час для маринування.
Свинина в фользі

Мінімальний час для цього – півгодини, можна замаринувати м’ясо з вечора, а готувати його вранці, або ж замаринувати вранці, а готувати в обід або ввечері. При бажанні можна до приправ додати пропущений через чеснокодавку часник.

Фольгу викладаємо на столі хрест-навхрест. У середину кладемо підготовлене м’ясо. Обмазуємо м’ясо жиром або рослинним масло
Свинина в фользі

і герметично загортаємо у фольгу.
Свинина в фользі

На деко наливаємо півсклянки води і ставимо в розігріту духовку.
Свинина в фользі

Випікаємо близько півгодини.
Потім фольгу розгортаємо і ще хвилин 15 випікаємо м’ясо до підрум’янення. У фользі скоринка не утворюється.

Готове м’ясо можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Свинина в фользі

Нарізаємо його на тоненькі шматочки і подаємо на стіл.
Свинина в фользі

Свинина в фользі

Приємного апетиту!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: