Свинина під овочами зі сметаною

Готувати свиняче м’ясо приємно. Свинина дуже смачна, причому зовсім неважливо, яке блюдо з неї готується. Незрівнянна вона, якщо приготовлена в духовці з овочами і під сметаною. Сметана робить м’яку і соковиту свинину більш ніжною, а овочі випромінюють такий чудовий аромат, що, відчувши запах, відчуваєш, як зростає апетит.

Для цього рецепта краще використовувати свинячий подгорок. Ця частина свинячої тушки особливо ніжна і в міру жирна.
Слід зробити акцент на час запікання. У рецепті вказано час умовно. Саме стільки потрібно хвилин, щоб сметана запеклася і підрум’янилася. Однак час готування безпосередньо залежить від роботи духової шафи.

Що стосується овочів, то вказаний список також при бажанні можна змінити, доповнити або виключити які-небудь продукти. Зі свинячим м’ясом поєднуються безліч овочів. Але слід ще враховувати той факт (при коригуванні списку необхідних продуктів), як може сметана вплинути на той чи інший овоч. Припустимо готувати із заморожених овочів, на смак це не позначиться.

Подається страва в тому ж блюді, що і запікали. Якщо спробувати перекласти його на тарілку, то красива рум’яна кірочка порушиться, а зовнішній вигляд частування буде безповоротно зіпсований.

Свинина під овочами зі сметаною.

Необхідні інгредієнти:
М’ясо свиняче (400 грам),
збірні спеції для свинини (за смаком),
кабачок (1 штука),
моркву (1 штука),
цибулю (1 штука),
солодкий перець (2 штуки),
стручкова квасоля (150 грам),
сіль (за смаком),
сметана (250 грам).

Інгредієнти для свинини під овочами зі сметаною.

1. Свиняче м’ясо порізати довгими товстими смужками.

свиняче м'ясо Нарізаємо.

2. Відправити м’ясо на суху розігріту сковороду смажитися. Відразу ж посипати свинину збірними спеціями (на смак). Обсмажити м’ясо до утворення золотистої скоринки з усіх боків.

Обсмажуємо м'ясо.

3. Підготувати овочі. Необхідно кабачок і моркву порізати довгими шматочками, цибулю – кубиками.

Нарізаємо овочі.

4. У киплячу воду вкинути овочі і поварити не більше 3 хвилин на середньому вогні. Посолити за смаком.

Варимо овочі 3 хвилини.

5. Саме час додати в бульйон солодкий перець, порізаний кубиками, і молоду стручкову квасолю. Поварити ще близько 2 хвилин. Після варіння овочі треба виловити з бульйону і остудити.

Додаємо солодкий перець і стручкову квасолю, продовжуємо варити.

6. У посуд для запікання, на дно викласти м’ясо. Зверху кладуть варені і остиглі овочі.

Викладаємо в тарілку м'ясо, зверху овочі.

7. Залити щедро страву сметаною і відправити запікатися в духовку при температурі 160 градусів на 20 хвилин.

Заливаємо сметаною і відправляємо запікатися в духовку.

Свинина під овочами зі сметаною.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: