Свинина «Гармошка» з помідорами, солодким перцем, грибами і сиром

Це блюдо дуже смачне і апетитне, оскільки завдяки овочів і грибів м’ясо виходить соковитим і ароматним, а сир додає м’ясу вершковий смак.

Для приготування «Гармошки» вам знадобляться:

Склад:

500г м’ясної вирізки (свинини);

1 невеликий помідор;

3 печериці середньої величини;

1 маленький солодкий перець;

50г твердого сиру (якщо хочете, щоб сир менше розтанув і розтікся, використовуйте напівм’які сорту);

Перець, сіль;

Деко або форму для запікання, фольга.

Рецепт приготування:

Печериці помити, очистити капелюшки, порізати уздовж тонкими шматочками.

У помідорів видалити плодоніжки, порізати кружальцями.

Перець очистити від насіння і плодоніжки, промити, порізати кільцями.

Сир порізати невеликими тонкими пластинками.

М’ясо помити, зробити глибокі надрізи у верхній частині філе, залишаючи внизу не більше 0,5 см. Товщина шматочків має бути 0,5-0,8 див.

Отриману «гармошку» викласти на фольгу. Посолити, поперчити. За бажанням використовуйте інші приправи.

Не кожен, а через розріз, розкласти по кружечку помідора.

В розрізи, в яких томату немає, покласти шматочки печериць.

Поряд з помідорами вкласти кільця солодкого перцю. Якщо овочі погано поміщаються, то перцю можна класти менше, оскільки нам ще потрібно залишити місце для сиру.

До грибів покласти шматочки твердого сиру.

Залишки сиру розкласти поверх «гармошки», гриби дрібно порізати з боків.

Фольгу щільно згорнути. Краще використовувати фольгу в два шари, при цьому обидва шару потрібно згортати кінцями вгору, щоб не перевертати м’ясо після приготування.

Покласти «гармошку» у форму для запікання, поставити в розігріту до 180-190 градусів духовку на 1 годину. Духовку не відкривати. Не переживайте, м’ясо не згорить, воно гаситься в утворився бульйоні.

Через годину дістати форму з духовки, акуратно розгорнути фольгу. Під час приготування овочі та свинина виділять дуже багато соку, не виливайте його. Вилийте в миску, їм можна полити м’ясо і гарнір при подачі на стіл.

Результат:

Квітень 15th, 2016 by

Варто почитати: