Святкові бутерброди – оригінально і смачно!

Ніхто не посперечається з тим, що бутерброди є найвідомішою закускою до будь-якого свята. Ніхто не знає, хто першим подав ідею класти на скибочку хліба або батона що-небудь смачненьке.

А адже бутербродами можна і снідати, і прикрашати ними будь-яке застілля.

Святкові бутерброди, прості рецепти з фото яких опубліковані нижче, виходять оригінально і дуже смачно! Підійдуть до будь-якого застілля і прикрасять будь-який стіл.

Бутерброди з крабовими паличками і ківі

Ці святкові бутерброди дуже прості у приготуванні, але їх смак не залишить байдужим жодного гостя.

Інгредієнти:

  • близько 300 г крабових паличок;
  • батон або багет за бажанням;
  • сирний сир або сметана (близько 2 ст. л.);
  • ківі і зелень для прикраси;
  • майонез «Салатний» (2 ст. л.).

Приготування:

1. В першу чергу, потрібно очистити крабові палички і за допомогою блендера збити їх разом з сиром, зеленню і майонезом.

2. Нарізаємо батон або багет, щоб кожен шматочок мав товщину близько сантиметра. За бажанням, можна придбати нарізний батон, його не доведеться нарізати, і шматочки будуть рівними.

3. Розжарити сковороду і з одного боку підрум’янити наші гріночки до золотистої скоринки.

4. Коли шматочки підсмажилися, на підсмажену сторону викладаємо тонким шаром збиту «крабову» масу, на неї – тонко порізаний ківі.

Ось і все, за такий короткий час можна приготувати таку смачну закуску.

Бутерброди з червоною ікрою

То святкове меню, в якому присутня червона ікра, виглядає багатим і розкішним. Тому бутерброди з червоною ікрою неодмінно порадують гостей. Якщо ж фінанси не дозволяють придбати справжню червону ікру, можна сміливо замінювати її білкової.

Інгредієнти:

  • 2 багета або батона;
  • 1 баночка червоної ікри;
  • близько 100 г вершкового масла хорошою жирності;
  • 10 зварених круто яєць (для одного багета буде достатньо 5 яєць);
  • зелень за бажанням.

Приготування:

1. Багети або батони порізати на шматочки товщиною в сантиметр. Їх потрібно підсушити в тостері або ж в духовці на сухому листі.

2. Зварені яйця необхідно очистити, кожне яєчко розрізати навпіл, вийняти жовтки і перетерти їх з вершковим маслом.

3. Кожен тост змастити маслом, зверху покласти половинки яєць, краю прикрасити залишилася жовтково-масляною масою, в центрі покласти трохи олії і червоної ікри. От і все, така смачна і ситна закуска буде відмінно доповнювати святкове меню.

Бутерброди з печінкою тріски

Ці святкові бутерброди, як показує практика, користується величезною популярністю в нинішній час, вони розлітаються з тарілки за лічені хвилини, головне – запастися хоча б однієї баночкою печінки тріски.

Інгредієнти:

  • багет або батон -1 шт.;
  • 200 г печінки тріски;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • столова ложка майонезу;
  • чорний мелений перець;
  • зелень кропу або петрушки;
  • лимон для прикраси.

Приготування:

1. В першу чергу, займаємося обробкою багета. Його треба порізати на рівні шматочки, викласти на деко і відправити в розігріту духовку до тих пір, поки на них не з’явиться рум’яна кірочка.

2. Цибулю і зелень ріжемо дрібними шматочками, рубаємо зелень тріски і перемішуємо разом з майонезом і меленим перцем. Якщо є блендер, всі ці інгредієнти можна збити в ньому, щоб вийшла однорідна маса.

3. За цей час скибочки багета встигнуть охолонути, їх потрібно намазати готовою сумішшю, зверху прикрасити тонкими скибочками лимона.

Бутерброди з консервованою рибою

Напевно, для багатьох буде несподіванкою, що консервована риба може використовуватися не в салаті, а в бутербродах. Але варто приготувати таку закуску раз, і гості будуть від неї в захваті.

Інгредієнти:

  • баночка рибних консервів типу сайри або сардини;
  • напівтвердий сир – близько 50г;
  • 2 зварених круто яйця (одне для прикраси, а одне для додавання в масу);
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • 1 багет;
  • огірок в якості прикраси;
  • майонез – 2 ст. л.

Приготування:

1. Спочатку відкриваємо консерви, зливаємо зайвим сік, рибу нарізаємо дрібними шматочками.

2. Сир натираємо на крупній тертці, додаємо до рибки і гарненько перемішуємо.

3. Ріпчасту цибулю дрібно порізати, яйце потерти на тертці, висипати в ємність з рибкою і змішати разом з майонезом і перцем.

4. Багет порізати на рівні шматочки, запекти в духовці до тих пір, поки вони не підрум’яняться. Намазати рибної сумішшю кожен шматочок багета і прикрасити за бажанням тонко порізаним огірком і кружечками яйця.

Бутерброди з шинкою

Цей вид бутербродів відрізняється своїм цікавим смаком і оригінальним оформленням.

Інгредієнти:

  • 1 батон або багет;
  • близько 50 г сиру твердих сортів;
  • 200 г шинки або ветчинной ковбаси;
  • масло – близько 50 м;
  • 1 червоний солодкий перець.

Приготування:

1. Для початку необхідно розрізати батон або багет на рівні шматочки, шириною в сантиметр. Кожен шматочок змастити вершковим маслом.

2. Шинку нарізати тонкими скибочками і покласти на олію, а зверху – по часточці солодкого перцю.

3. Далі потрібно розрізати кожен з шматочків так, щоб вийшли трикутнички.

4. Взяти зубочистку, прикріпити на неї шматочок сиру і тоненький листочок салату, щоб бутерброд нагадував своїм зовнішнім виглядом човник.

Як видно, наведені рецепти святкових бутербродів є дуже цікавими, вони обов’язково стануть прикрасою будь-якого столу.

Так само на будь-якому святковому столі доречні різноманітні канапе. Подивіться добірку, вам сподобається.

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: