Святкове холодець «Яйця Фаберже» рецепт з фото

Ви хочете здивувати гостей? Тоді представляю вашій увазі холодець, у зовсім незвичному для нього вигляді, у формі яйця. Свою назву «Яйця Фаберже» холодець отримало із-за своєї незвичайної форми і барвистого виду. Яйця Фаберже – це серія ювелірних виробів, яка була створена для сім’ї імператора і для приватних покупців. Відчуйте себе ювелірами при приготуванні холодцю «Яйця Фаберже».

Склад:

Перепелині яйця;

Столові яйця;

Карбонад;

Перець болгарський жовтий і червоний;

Маслини;

Консервована кукурудза;

Консервований зелений горошок;

Желатин – 2 ст. л.;

Зелень петрушки.

Рецепт приготування:

Яйця для заливного Яйця фаберже , курячі беруться за кількістю передбачуваних гостей.

Цього незвичайного виду закуска займе гідне місце на святковому столі.

Для початку приготуємо курячий бульйон, для цього грудки промити в холодній воді і поставити варитися до готовності в підсоленій воді. Зварену курячу грудинку вийняти, бульйон процідити через сито. Бульйон можна використовувати не тільки курячий, але і м’ясної та овочевої, який вам більше подобається.

Желатин залити 100 грамами кип’яченою холодною водою і залишити набухати на 1-1,5 години.

Перепелині яйця відварити, остудити, очистити від шкаралупи і розрізати на четвертинки.

Від курячих яєць нам знадобиться тільки шкаралупа, для цього акуратно розбиваємо тупу сторону яйця і робимо невеликий отвір і виливаємо в чашку (можна використовувати для приготування омлету).

Порожню шкаралупу промити і висушити.

М’ясо курки і карбонад нарізати дрібними кубиками.

Перець болгарський червоний і жовтий нарізати невеликими кубиками або соломкою.

На дно підготовленої шкаралупи покласти кілька листочків петрушки і далі всі наші нарізані інгредієнти, включаючи консервований горошок і кукурудзу, акуратно в довільному порядку, заповнивши простір повністю.

В гарячий курячий бульйон, викласти набряклий желатин і нагрівати, не доводячи до кипіння, але не кип’ятити, до повного розчинення желатину.

Гарячим бульйоном наповнити яйця і поставити для застигання у холодильник на 1-2 години.

Після закінчення часу, яйця ( холодець Яйця фаберже ) обережно, намагаючись не пошкодити очистити від шкаралупи і викласти на тарілку.

Результат:

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: