Суп з сочевицею на курячому бульйоні

Склад:

Червона сочевиця – 50 г

Картопля – 2 шт.

Морква – 1 шт.

Курячий бульйон – 2 л

Зелень (петрушка або кріп) – 0,5 пучка

цибуля Ріпчаста – 0,5 шт (можна використовувати зелену цибулю)

Сіль – за смаком

Рецепт приготування:

Сочевиця – тверда культура, як і горох. Тому перед приготуванням супу нам потрібно замочити сочевицю. Висипаємо крупу в каструльку, заливаємо водою з верхом і залишаємо на півгодини. За цей час сочевиця набубнявіє, а її крупинки стануть двостулкові.

Набряклу сочевицю кладемо в курячий бульйон і ставимо на плиту. Вогонь повинен бути невеликим, інакше після кипіння крупа може пристати до дна каструлі і підгоріти. Солимо бульйон.

Поки бульйон закипає, чистимо і ріжемо на шматочки моркву і картоплю. Після того, як бульйон закипить, можна класти в нього картоплю з морквою.

Потім чистимо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю, також кладемо його в майбутній суп. Якщо ваші запаси ріпчастої цибулі вичерпалися – не біда: для супу можна взяти і зелений лук.

Пробуємо суп на смак. Головне – щоб сочевиця була готовою і м’якою. Якщо вона ще тверда, необхідно довше варити суп. А якщо і сочевиця, і овочі вже зварилися, можна додавати в суп зелень. Петрушку моєму і дрібно нарізаємо. Наливаємо суп з сочевицею в тарілки і прикрашаємо свіжою петрушкою.

Результат:

Суп з сочевицею на курячому бульйоні готовий! Помістивши його в чашу комбайна, можна перетворити цю страву в суп-пюре.

Квітень 15th, 2016 by

Варто почитати: