Суп з курячими шлунками і макаронами

І найпростіші страви можуть бути неймовірно смачними – такими, що і про вишукані делікатеси забудеш. Суп з курячих шлунків – як раз цієї категорії. Раніше я зневажливо ставилася до субпродуктів і нічого з них не готувала. Але одного разу спробувала суп з шлунками в гостях у знайомих. Враження було до того приголомшуючим, що я навіть не могла повірити: так-так, це ті самі зневажені мною субпродукти! І з того дня мої погляди на курячі шлунки перекинулися. А ви ще не в темі? Приєднуйтесь! Рецепт супу я вам зараз дам.

Інгредієнти:

  • курячі шлунки – 300 г;
  • вода (для варіння супу) – 0,5-0,7 л;
  • морква середнього розміру – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.;
  • картопля – 3-4 шт.;
  • макаронні вироби (ріжки) – 50 р;
  • сіль – за смаком;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • свіжий кріп або петрушка – 5-10 р.
  • Як варити бульйон з курячих шлунків? Як підготувати їх до цієї варінні? Тут багато чого залежить від того, в якому вигляді ви придбали продукт. Якщо це свіжі шлунки, то їх просто вичищаєте ножем (у внутрішніх складочках можуть ховатися залишки корму, з’їденого птахами), а потім ретельно промиваєте холодною водою. Заморожені шлунки, як правило, продаються вже вичищеними – їх достатньо розморозити і промити.

    Бульйон варити в два етапи: після першого закипання вода зливається, після другого триває повноцінна варіння.

    Спочатку заливаєте шлунки невеликою кількістю холодної води так, що б вона їх покривала не більше ніж на 1-2 див. Доводьте до кипіння, проваріть протягом пари хвилин і потім зливаєте відвар. Шлунки ополаскиваете під струменем холодної води, знову покласти в каструлю, знову ж заливаєте холодною водою і доведіть до кипіння на помірному вогні. Якщо вогонь буде занадто інтенсивним, ви ризикуєте отримати бульйон каламутний. Тому не поспішайте – суп і так звариться досить швидко. Піна на поверхні бульйону при вторинній варінні не утворюється, так що підстерігати її з шумівкою в руках не варто.

    Як тільки шлунки стануть м’якими, а це станеться приблизно після закінчення 20-30 хвилин, дістаєте їх і закладаєте в бульйон очищену і нарізану кубиками картоплю. Нехай вариться на такому ж мінімальному вогні.

    Шлунків даєте охолонути і нарізати на невеликі шматочки. У сковороді на рослинному маслі пассеруете подрібнену цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Викладаєте до них курячі шлунки, закриваєте кришкою і тушкуйте все разом приблизно 10 хвилин. Додати в суп. Останній крок – закладка макаронів. Після того, як всі основні інгредієнти додаються, потрібно протомитися суп в каструлі під кришкою ще близько 10 хвилин. За пару хвилин до закінчення готування соліть його. А потім вимикаєте плиту. Нехай каструля постоїть на ній ще півгодини: суп настоїться, його смак стане багатшим і більш насиченим, а макарони збільшаться в обсязі, але при цьому не втратять форми.

    Перед подачею на стіл в тарілки або миску з супом з курячих шлунків кладете по ложці подрібненої свіжої зелені. Петрушка або кріп – на ваш вибір.

    Травень 1st, 2016 by

    Варто почитати: