Суп з галушками рецепт з фото

Багато хто з нас звикли їсти в якості першого гарячого страви на обід суп. У російській національній кухні існує безліч рецептів приготування різних супів, які вам, напевно, вже не раз доводилося пробувати.

Тому сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом приготування українського супу з галушками. Галушки – це такі варені кульки з тіста, приправлені різними ароматними спеціями.

Якщо ви ще ні разу не їли такий суп, то я вам настійно раджу це негайно виправити. Виходить цей супчик дуже смачним і готувати його зовсім не складно.

Отже, для приготування українського супу з галушками нам будуть потрібні наступні інгредієнти:

Склад:

1. ріпчаста цибуля – 1шт.;

2. морква – 1 шт.;

3. червоний солодкий перець – 1 шт.;

4. соняшникова олія для обсмажування овочів;

5. картопля – 200 грам;

6. варене яйце.

для приготування галушок:

1. куряче яйце – 1шт.;

2. дистильована вода – 80 мл;

3. борошно – 80 грам;

4. сіль;

5. спеції.

Покрокова інструкція з приготування супу з галушками:

Рецепт приготування:

В цьому рецепті буде варитися суп на воді, так можна краще відчути смак галушок. Але, це справа смаку, і ви можете зварити його і на м’ясному бульйоні. Виходить не менш смачно і дуже ситно, звичайно.

Отже, приготуйте каструлю, в якій буде варитися наш суп. Наберіть в неї холодної води і поставте на вогонь.

Поки вода буде закипати, займемося приготуванням продуктів для заправки супу.

Картоплю очистіть від шкірки, промийте добре під проточною водою і наріжте кубиками або як вам більше подобається.

Після того, як вода почала закипати, опустіть неї нарізану картоплю.

У той час, поки вариться картопля, можна зайнятися іншими овочами.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте і дрібно поріжте.

Моркву теж чистимо, промиваємо і тремо на крупній тертці.

Болгарський перчик миємо, видаляємо з нього плодоніжку з насінням і дрібно ріжемо.

На вогонь ставимо розігріватися сковороду, не забувши налити рослинного масла. Викладаємо в неї спочатку подрібнену ріпчасту цибулю і терту моркву. Пасеруємо овочі, постійно помішуючи. Потім викладаємо в сковороду болгарський перець. Всі разом смажимо ще деякий час до утворення золотистої скоринки. Коли овочі готові, знімаємо сковороду з вогню відставляємо поки в сторону.

Тепер нам потрібно зайнятися приготуванням галушок.

Для цього візьміть глибоку миску, в якій буде замішуватися тісто. Розбийте туди одне сире куряче яйце. Трохи збийте його виделкою або вінчиком.

Налийте в миску чистої води, перемішайте, посоліть, поперчіть і додайте спеції на ваш смак.

В цю ж миску просіяти крізь сито борошно, ретельно перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок. Тісто не повинно бути крутим.

Тепер відщипуємо від тесту невеликі шматочки і кидаємо їх у каструлю з картоплею. Можна опускати тісто в воду за допомогою десертної ложки.

Чекаємо того моменту, коли галушки почнуть спливати на поверхню і варимо їх ще протягом п’яти хвилин.

Через п’ять хвилин додаємо в суп смажені овочі.

Зваріть одне куряче яйце, остудіть його в холодній воді і очистіть від шкаралупи. Потім поріжте його або пропустіть через яйцерезку.

Подрібнене варене яйце також відправте в каструлю з супом.

Наш український суп майже готовий, залишається тільки його посолити і додати ще трохи спецій.

Свіжу зелень помийте і дрібно порубаєте. Зелень можна брати будь на ваш смак. Подрібнена зелень додається в суп в самому кінці варіння.

Знімаємо каструлю з супом з вогню і можна розливати по тарілках.

Ось так легко і швидко готується український супчик з галушками. Вам обов’язково слід спробувати його приготувати. Напевно, вашим рідним доведеться за смаком цей супчик.

Результат:

Квітень 21st, 2016 by

Варто почитати: