Суп з фореллю

Як чудово сидіти за столиком у кафе біля моря, спостерігаючи блакитну воду! Вдихати морське повітря і під шум прибою насолоджуватися прекрасним днем. Куштувати неквапливо дари морів і слухати крики чайок.

Поговоримо про приготування першої страви на основі морепродуктів.

Суп з фореллю.

Склад:
2 літри джерельної води
1 ч. л. солі без верху
Невеликий шматочок форелі
5 картоплин
1 морквина
2-3 маленькі цибулини
1 ч. л масла
Лавровий лист
1 пучок зелені
Пряні трави
Чорний перець

Отже, у нас на обід ніжна, соковита форель. Цей вид риби особливо корисний. Червона риба містить у собі цінні омега-3 кислоти, необхідні організму людини. Як приготувати її? Сама по собі форель дуже смачна. Тому якихось особливих приправах вона не потребує. З одного невеликого шматочка цієї риби можна спорудити цілий королівський обід. Частину її ми відріжемо і добре засиплемо сіллю. Для форелі досить дванадцяти годин полежати в солі. Потім вимити її, вийняти кістки (а їх зовсім небагато), порізати тонкими скибочками. Таким чином, у нас тепер є що покласти на хліб. З іншої частини риби приготуємо відмінний морський супчик!

Шматочок форелі

З чого ж почати? Наберемо джерельної води в каструлю.
Відокремимо ножем шкіру з лускою від рибного філе.

Відокремлюємо шкіру з лускою.

Промиємо рибку проточною водою, змиваючи прилиплі лусочки. Зануримо в воду перший інгредієнт.

Рибку опускаємо в каструльку з водою

Поставимо каструльку на вогонь. Ура! Вода закипає.

Часу втрачати не будемо. Рибка наша вариться швидко.
Очистимо овочі,

Очищаємо овочі

дрібно поріжемо.

Ріжемо моркву.

Ріжемо цибульку.

Зелень ріжемо.

Про картоплю не забудьте

І все туди ж закинемо.

Всі овочі в каструльку

Коли вода знову закипить, може піднятися піна. Її краще зібрати шумівкою. Тоді суп вийде прозорим, як море під час штилю. Що видно дно і дрібних рибок, і крабів, і медуз. Через півгодини ми всю цю радість посолимо, додамо зелені, приправ, трохи масла. У загальній складності рибка повинна проваритися 40-60 хвилин (залежно від величини шматочків). Вимикаємо вогонь.

Тепер приступимо до найприємнішого, сервіровці столу. Для антуражу на скатертини викладемо морські зірки, рапани, камінчики, підібрані на березі, мушлі.

Суп з фореллю готовий

Суп подавати гарячим. Зверху прикрасьте зеленню. А ніжності додасть супу ложечка сметани.

Приємних творчих польотів, красивих святкових столів!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: