Суп грибний Грибниця рецепт з фото

Грибний суп дуже актуальне в осінній сезон, оскільки саме в цей період часу природа особливо балує нас своїми дарами у вигляді грибів. Зрозуміло, що не всі лісові гриби підходять для грибниці, зокрема, грузді, рижики або вовнянки смачніше в солоному вигляді.

А для грибного супу рекомендую вибрати підберезники, боровики, опеньки, маслюки, підосичники і т. п. Крім того, вважаю, що справжню грибницю можна зварити тільки з грибів, які виросли в натуральних умовах. Гриби, вирощені штучно, наприклад, гливи або печериці, для грибниці не підійдуть, хоча інші грибні супи з ними виходять дуже смачними і ароматними.

При приготуванні грибного супу ви можете використовувати свіжі, заморожені або сушені гриби. При використанні заморожених грибів їх слід попередньо розморозити, а сушені – замочити в гарячій воді, поки вони не набухнуть.

Для приготування грибного супу «Грибниця» я використовую (каструля 4,5 л):

Склад:

1 кг грибів;

5-6 картоплин;

1 головку ріпчастої цибулі;

Рослинне масло, багато зелені;

Сіль, приправи і спеції на ваш смак.

Як приготувати грибний суп:

Рецепт приготування:

Хочу відразу зазначити, що в грибний суп морква не додають, оскільки вона вбиває аромат грибів, і суп стає не таким смачним.

Отже, гриби добре миємо, заливаємо холодною водою так, щоб вода лише трохи прикривала гриби. Після закипання варимо 15 хв.

Потім гриби промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками. Першу воду я завжди зливаю, оскільки вважаю, що в ній залишається вся грязь і шкідливі речовини.

Знову заливаємо гриби водою на 2/3 каструлі і варимо хвилин 10. Солимо за смаком.

В цей час картоплю чистимо, ріжемо скибочками. Розрахуйте кількість картоплю так, щоб суп не був надто рідким, оскільки основними інгредієнтами грибниці є тільки картопля і гриби.

Цибулю дрібно шаткуємо.

На рослинному маслі підсмажити цибулю до золотистого кольору.

Додаємо в суп підсмажену цибулю, картоплю. Варимо, поки картопля не стане м’яким.

Зелень ріжемо, додаємо в суп. За бажанням можна кинути лавровий лист і спеції.

Доводимо суп до кипіння, приберемо з вогню, накриємо кришкою і даємо настоятися.

Подавати грибницю слід у гарячому вигляді зі сметаною, прикрасити гілочкою свіжої зелені.

Суп грибний рецепт з фото підготувала Boginya (Зубрилина Ольга).

Результат:

Квітень 20th, 2016 by

Варто почитати: