Суп гаспачо

Суп гаспачо можна назвати національним іспанським стравою. Правильно приготовлений суп гаспачо просто неймовірно смачний.

Порцій – 4
Час приготування – 30 хв.

Інгредієнти:

  • мінеральна вода – 400 мл,
  • великі помідори – 5 шт.,
  • огірок – 1 шт.,
  • хліб – 3 шматочки,
  • червоний перець (солодкий) – 1 шт.,
  • червоний перець (гострий, чилі) – 1 стручок,
  • часник – 2 зубчики,
  • оливкова олія – 2 ст. л.,
  • лайм або зелений лимон – 1 шт.,
  • соус «табаско» – за смаком
  • сіль, чорний мелений перець.

Для грінок:

  • хліб без кірки – 3 скибочки,
  • часник – 1 зубчик,
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Для прикраси гаспачо:

  • листя базиліка,
  • зелена цибуля.

Спосіб приготування:

  1. У невеликій кількості води замочуємо на 5 хвилин 3 шматочки хліба. Томати ошпарюємо окропом з чайника і відразу поливають холодною водою, потім знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками.
  2. Очищаємо від шкірки огірок і також нарізаємо кубиками. З болгарського перцю видаляємо серцевину з насінням і сам перець теж ріжемо кубиками.
  3. Викладаємо замочений хліб в блендер, висипаємо туди ж нарізані помідори, перець чилі, оливкова олія, червоний солодкий перець, половину кубиків огірка, сік лайма, соус «табаско», воду і часник. Все подрібнюємо, солимо і перчимо.
  4. Розливаємо суп гаспачо суповым мисках, прикрашаємо залишилися кубиками огірки, дрібно нарізаним зеленим цибулею і базиліком.
  5. Грінки: Нарізаємо хліб кубиками. Викладаємо на деко і обсмажуємо в духовці. Змішуємо олію з видавленим на пресі часником і сіллю. По готовності, даємо грінок трохи охолонути і збризкуємо часниковим маслом.
  6. На стіл суп гаспачо подаємо разом з грінками.

Приємного апетиту!

Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: