Сулу Пахла – азербайджанський суп

Дуже люблять в Азербайджані, в області Агдаш, шорбу під назвою Сулу пахла. У перекладі “сулу” означає – рідкий, “процвітала”, “лобія” – квасоля. Для цієї страви підійде будь-який сорт квасолі, але Сулу пахла виходить смачніше з червоної квасолі.

Сулу Пахла - азербайджанський суп.

Склад:
Квасоля – 2-3 склянки.
Борошно – 1 ст. л.
Масло – 50 гр.
Яйце – 1 шт.
Наршараб – 1-2 ст. л.
Цибуля – 1 шт.
Перець, сіль.

Інгредієнти для сулу пахла

Квасоля промиваємо і кладемо в каструлю, нарізаємо сюди ж цибулю, заливаємо водою і варимо на слабкому вогні дві години.
Кладемо квасоля і цибулю в каструлю

Квасоля повинна гарненько розваритися.
Квасоля разварена

Після того як квасоля готова і вода в каструлі упарилась до 0,5-1 склянки, потрібно надати їй вигляд шорбы. Для цього квасолю можна пюрировать в блендері або ж придушити ложкою до стану кашки.
Тиснемо квасолю до стану кашки

Після цього доливаємо 1-1,5 літра води, коли закипить, кладемо в шорбу наршараб (в моєму випадку шараб був з аличі), сіль перець.
Борошно треба розвести в холодній воді і потихеньку додавати в повільно киплячий суп, перемішуючи при цьому ложкою.
Робимо це для того, щоб борошно не згорталася.
Додаємо шматочок масла.
Кип’ятимо хвилин 5-10 на повільному вогні і під кінець вливаємо, також повільно і перемішуючи, збите яйце.
Додаємо яйце

Гарненько перемішуємо, щоб яйце розійшлося.

Сулу пахла

Сулу пахла зазвичай подають з нар-соган або ж з соліннями. За бажанням можна посипати сухою м’ятою.

Подавати сулу пахла можна з соліннями

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: