Страви з соусом песто

Blyuda-s-sousom-pesto-m

Слово”песто” походить від”pestare” (пюре), і, отже, може бути застосоване до різних соусів. Тим не менш, італійці під словом”песто” мають на увазі класичний річний соус з базиліком, часником, кедровими горіхами і сиром.

Існують різні страви з соусом песто. Деякі з них ми розглянемо.

Мабуть, ні що інше так добре не характеризує італійську кухню, як паста. Це особливо популярне блюдо можна зустріти повсюдно.

Паста з соусом песто може бути підготовлена по-різному. Також ви можете замінити пасту на макаронні вироби.

Розглянемо, як приготувати спагетті з соусом песто.

Інгредієнти для спагетті

  • Базилік – 1 чашка
  • Тертий сир – ? склянки
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2/3 склянки
  • Сіль – ? ч. л.
  • Кедрові горіхи – ? склянки
  • Волоські горіхи – 1/3 склянки
  • Спагетті – 500 гр.

Приготування спагетті з соусом песто

Приготування спагетті з соусом песто

Для початку приготуємо соус песто. Для цього часник і базилік подрібніть. Покладіть в невелику миску. Приправте сіллю і ретельно перемішайте. Змішування краще всього робити за допомогою кухонного комбайна.

Далі додайте тертий сир і оливкова олія, кедрові і волоські горіхи (за бажанням). Перемішайте все до однорідної консистенції.

В підсоленій воді зваріть спагетті. Викладіть їх на тарілку і полийте соусом.

Подавати спагетті з соусом песто слід гарячими.

Як ми бачимо, дане блюдо готується дуже легко і швидко. По цьому ж рецепту ви можете приготувати не тільки спагетті, але і будь-які інші макарони з соусом песто.

Тепер приготуємо салат.

Інгредієнти для салату

  • Заморожений горох – 2 чашки
  • Листя шпинату – 2 ? чашки
  • Соус песто – 4 ст. л.

Салат з соусом песто можна приготувати таким чином:

Горох опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити 1 хвилину.

Листя шпинату подрібнити і покласти в салатницю. Зверху викласти горох, полити заздалегідь приготовленим соусом песто.

Такий зелений салат з соусом песто є відмінним дієтичним блюдом, повним вітамінами.

Існує ще одне італійське блюдо, про яке не можна забувати. Це капрезе з соусом песто. Як воно готується?

Інгредієнти для капрезе

  • Макарони – 500 гр.
  • Курячі грудки – 500 гр.
  • Сіль і перець за смаком
  • Помідори – 2 шт. (великі)
  • Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
  • Сир – 300 гр.
  • Соус песто – ? склянки.

Приготування капрезе з соусом песто

Для приготування цієї страви підійдуть будь-які дрібні мараконы. Ми візьмемо черепашки.

Зваріть макарони в підсоленій воді. Курячі грудки приправте сіллю і перцем за смаком і обсмажте на середньому вогні до готовності. Час приготування складе приблизно 4 – 6 хвилин з кожного боку. Дозвольте курці охолонути, а потім порізати її невеликими кубиками.

Помідори і сир порізати кубиками. Для приготування капрезе з соусом песто можна брати будь-сир. Однак якщо ви хочете приготувати справжню італійську страву, рекомендуємо використовувати Моцарелу.

Помідори, сир, куряче м’ясо і відварені макарони помістіть в миску. Приправте сіллю і перцем за смаком. Полити бальзамічним оцтом. Все перемішайте.

Зверху полийте капрезе соусом песто, і подавайте до столу.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: