Страви з індички на новий рік і різдво 2016

m

Що подати до святкового столу? Це питання досить актуальне напередодні новорічних свят. Крім традиційної Мімози та Олів’є з куркою, нам потрібно подбати і про гарячому. Як правило, на гаряче подають м’ясо (яловичину або свинину), або курку. Однак ви можете бути оригінальними і приготувати святкові страви з філе індички (і не тільки з філе). Страви з індички є не тільки вельми дієтичними, а й дуже смачними.

Нижче ми розглянемо деякі рецепти страв з індички. Ви, напевно, зможете знайти те, що шукали.

Отже, для початку розглянемо, як приготувати філе індички.

Філе індички запечене в духовці

Якщо ви хочете приготувати ароматне і ситне блюдо, то зробіть філе індички запечене в духовці. Додавання чебрецю, масла і винного оцту дозволить підсилити аромат страви. При цьому м’ясо індички буде дуже соковитим і м’яким. Як приготувати запечене філе індички?

Інгредієнти:

  • 1 грудка індички
  • 50 грам вершкового масла або маргарину
  • половина склянки білого сухого вина або яблучного соку
  • 2 ложки нарізаних свіжого листя чебрецю (або 1? чайні ложки сушених листя чебрецю)
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка паприки
  • 2 зубчики часнику.

Як приготувати індичку в духовці?

Філе індички запечене в духовці

Попередньо розігріваємо духовку до 220 градусів за Цельсієм. Вершкове масло (або маргарин) слід розтопити. Змішуємо розтоплене вершкове масло з вином (або соком), чебрецем, сіллю, паприкою і подрібненим часником. Намазуємо отриманою сумішшю індичку, кладемо на деко і ставимо в духовку. Готуємо приблизно 1:00.

Після цього виймаємо індичку з духовки і залишаємо на 15 хвилин для охолодження. Це допоможе полегшити процес розрізання індички.

Індичка в духовці може подаватися як самостійне блюдо або виступати як гарнір до страв з картоплі, круп або макаронів. Також філе індички в духовці буде чудово поєднуватися з салатом з ананасом і сиром.

Філе індички в мультиварки

Якщо ви любите індичку з хрусткою золотистою скоринкою, то цей рецепт не для вас. Філе індички в мультиварки є чудовою альтернативою, якщо у вас немає духовки або вам в короткі терміни необхідно приготувати вечерю для великої компанії.

Існують різні рецепти філе індички в мультиварки. Розглянемо один з них.

Інгредієнти:

  • 1 кг філе індички
  • 1 стакан курячого бульйону (або бульйону від індички)
  • 1 велика цибулина
  • Трохи селери
  • 1 гілочка чебрецю
  • 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 3 столові ложки холодної води
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком.

Рецепт приготування індички в мультиварки:

Філе індички ретельно натираємо сіллю і меленим чорним перцем. Кладемо індичку на дно чаші мультиварки. Вливаємо 1 стакан курячого бульйону.

Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. Селера ріжемо великими шматками. У чашу мультиварки складовими подрібнений ріпчаста цибуля, селера і чебрець. Закриваємо кришку мультиварки. Встановлюємо режим”Гасіння” на 30-45 хвилин.

Після того, як індичка приготується, дістаємо її з мультиварки. Окремо змішуємо бульйон, що залишився від індички, кукурудзяний крохмаль і воду. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Готовуюіндичку поливаємо отриманим соусом і відразу ж подаємо до столу.

Тепер ви знаєте, як смачно приготувати філе індички в духовці і мультиварки. Однак індичку можна приготувати і іншими способами.

Індичка тушкована з овочами в сметані

Якщо ви замислюєтеся над тим, яке гаряче блюдо подати до святкового столу, то приготуйте індичку. Індичка тушкована з овочами буде гідно виглядати на будь-якому святковому столі. Ця страва дуже смачна і досить низькокалорійне.

Інгредієнти:

  • 500 грам філе індички
  • 2 помідори
  • 200 грам цвітної капусти
  • 1 баклажан
  • 2 картоплини
  • 1 болгарський перець
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • Майонез
  • Сметана
  • 1 столова ложка борошна
  • Сіль і перець за смаком.

Рецепт приготування індички тушкованою з овочами в сметані:

Індичка тушкована з овочами в сметані

Індичку промиваємо проточною водою і ріжемо невеликими шматочками. Складовими у велику миску. Додаємо майонез, сіль і мелений чорний перець. Залишаємо на 15-20 хвилин.

У цей час займаємося підготовкою овочів. Цвітну капусту розбираємо на окремі суцвіття, кладемо в киплячу підсолену воду і варимо протягом 2 хвилин. Після цього виймаємо цвітну капусту з каструлі, посипаємо борошном і перемішуємо.

Помідори миємо і ріжемо невеликими часточками. Баклажан чистимо й нарізаємо соломкою. Картопля також чистимо й ріжемо на невеликі частини. З болгарського перцю видаляємо насіння і ріжемо його кільцями. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо.

Беремо глибоку сковороду. Кладемо на неї подрібнений ріпчаста цибуля. Злегка обсмажуємо. Після цього викладаємо на сковороду філе індички і обсмажуємо з двох сторін.

Тушкована індичка в сметані може бути приготована з використанням різних овочів. Ми пам’ятаємо про те, що різні овочі мають різний час приготування. Якщо ви хочете, щоб у вас вийшла тушкована індичка з картоплею, картоплю необхідно додавати у страву в першу чергу.

Кладемо в сковорідку картоплю і готуємо 5-7 хвилин. Потім додаємо баклажани і цвітну капусту. Готуємо 2-3 хвилини. Після цього відправляємо в сковорідку болгарський перець. Останніми кладемо помідори. Тушкуємо все 5-7 хвилин. Після цього додаємо сметану. Приправляємо блюдо сіллю і перцем за смаком.

Доводимо до кипіння. Після того, як індичка тушкована з картоплею закипить, зменшуємо вогонь. Накриваємо сковорідку кришкою. Тушкуємо до готовності.

Наша тушкована індичка готова. Подавати до столу таке блюдо слід в гарячому вигляді.

Перед подачею на стіл можете посипати тушковану індичку подрібненою зеленню.

Індичка з яблуками

Вище ми вже розглянули рецепти філе індички. А як приготувати цілу індичку?

Розглянемо, як готується індичка запечена в духовці з яблуками.

Інгредієнти:

  • 1 ціла індичка
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • половина склянки нарізаного свіжого шавлії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка солі
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • 5 яблук
  • 2 невеликих головки червоної цибулі.

Рецепт приготування індички з яблуками:

Індичка з яблуками

Духовку попередньо розігріваємо до 220 градусів за Цельсієм. Індичку ретельно промиваємо під проточною водою і промаківаем паперовими рушниками. Зверху Промазуємо індичку розтопленим вершковим маслом.

У невеликій мисці змішуємо нарізаний шавлія, подрібнений часник, сіль і мелений чорний перець. В індички злегка піднімаємо шкіру. М’ясо індички (під шкірою) промазуємо отриманою сумішшю. Залишилася суміш поміщаємо всередину індички.

Беремо товсту нитку і пов’язуємо ноги і крила індички. Розміщуємо птицю у жароміцних посуд. Ставимо в духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. Після цього виймаємо індичку з духовки і накриваємо фольгою (нещільно). Ставимо назад в духовку і запікаємо протягом 1:00.

Яблука і червоний цибулю ріжемо четвертинками. Після закінчення 1:00 виймаємо індичку з духовки. Знімаємо фольгу. Кладемо навколо індички яблука і цибулю, і знову відправляємо птицю в духовку. Індичка з яблуками повинна запікатися протягом 1:00. Після цього виймаємо її з духовки, накриваємо фольгою і залишаємо на 30 хвилин для охолодження.

Азу з індички

Якщо ви хочете приготувати страву татарської кухні, спробуйте зробити азу з індички. Пропонуємо розглянути більш докладно, як приготувати азу з індички.

Інгредієнти:

  • 700 грам м’яса індички (краще філе)
  • 1 банка консервованих грибів
  • Панірувальні сухарі
  • Рослинна олія.

Як приготувати азу з індички?

Азу з індички

Ретельно промиваємо м’ясо індички під проточною водою. Потім промаківаем його паперовими рушниками.

Для приготування азу з індички найкраще використовувати філе індички. Якщо ви використовуєте м’ясо з кісточками, необхідно перед приготуванням азу зрізати з кісточок все м’ясо.

Ріжемо м’ясо індички невеликими шматочками. Складовими індичку в миску і солимо за смаком. Все добре перемішуємо.

Обвалюємо шматочки індички в панірувальних сухарях.

Беремо глибоку сковороду, наливаємо на неї рослинне масло. Ставимо на вогонь і нагріваємо. Викладаємо на розігріту сковороду шматочки індички. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

Тепер настала черга грибів. Даний рецепт азу з індички припускає використання консервованих грибів. Однак ви можете використовувати і свіжі гриби. Для цього їх необхідно попередньо почистити і відварити до готовності в підсоленій воді.

Відкриваємо банку з консервованими грибами, зливаємо рідину. Відправляємо гриби в сковорідку до індички. Все добре перемішуємо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на середньому вогні 15-20 хвилин, помішуючи час від часу.

Стейк з індички

Рецепти стейка з індички також досить різноманітні. Ви можете приготувати стейк з індички в духовці або на сковорідці. Розглянемо найбільш поширений спосіб, як приготувати стейк з індички.

Інгредієнти:

  • 4 грудки індички
  • Оливкова олія
  • 1 чайна ложка меленого кмину
  • Шматочок свіжого імбиру
  • 2 чайні ложки лимонної цедри
  • половина склянки курячого бульйону
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1? столові човни меду
  • 1 столова ложка холодної води
  • 1 чайна ложка крохмалю.

Як готувати стейк з індички?

Стейк з індички

Беремо глибоку сковороду. Ставимо на вогонь і нагріваємо. Додаємо оливкову олію.

М’ясо індички ретельно промиваємо під проточною водою. Розміщуємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин з кожного боку (або до готовності).

Перекладаємо стейк з індички в тарілку.

У сковороду додаємо ще трохи оливкової олії. Далі поміщаємо туди нарізаний тонкими смужками імбир і лимонну цедру. Смажимо, помішуючи, протягом 1 хвилини. Потім вливаємо курячий бульйон, лимонний сік і мед.

В окремій мисці змішуємо крохмаль з водою. Вливаємо отриману суміш у сковорідку. Доводимо до кипіння. Готуємо на повільному вогні, помішуючи, протягом 3 хвилин. Після цього опускаємо в сковороду стейк з індички. Готуємо протягом 1 хвилини.

Ми розглянули, як готувати стейк з індички. Подавати таку страву найкраще з пюре і овочами.

Для приготування пюре ми будемо використовувати 750 грам картоплі. Картоплю чистимо і поміщаємо в каструлю. Заливаємо холодною водою. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо картоплю протягом 15 хвилин (або до готовності). Зливаємо воду.

Беремо сковороду, наливаємо на неї трохи оливкового масла. Ставимо сковороду на середній вогонь і нагріваємо. Потім додаємо мелений кмин. Смажимо, помішуючи, протягом 30 секунд. Потім додаємо в сковороду картоплю. Використовуючи вилку, розминаємо його, щоб вийшло пюре. Все добре перемішуємо.

Стейк з індички подвеем з картопляним пюре і вареними овочами (наприклад, з брокколі).

Шашлик з індички

Шашлик-це гаряче улюблене багатьма з нас блюдо. Зазвичай для приготування шашлику використовують яловичину або свинину. Однак чому б не приготувати шашлик з індички?

Приготувати цю страву можна різними способами. Все залежить від ваших смакових уподобань. Ми розглянемо один рецепт шашлику з індички.

Інгредієнти:

  • 1 індичка (свіжа або заморожена)
  • ?літра кефіру
  • 4-5 головок ріпчастої цибулі
  • 3 столові ложки томатної пасти
  • Перець-горошок-8-10 шт.
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту
  • 1 болгарський перець (за бажанням)
  • 2 лаврові листки
  • Сіль і мелений чорний перець за смаком.

Як приготувати шашлик з індички?

Шашлик з індички

Для початку зазначимо, що маринад для шашлику з індички може бути різним. Це справа смаку. Ми будемо використовувати кефірний маринад. В даному випадку м’ясо індички вийде більш ніжним і соковитим.

Перед тим, як починати готувати шашлик з індички, необхідно підготувати індичку. Якщо ви використовуєте заморожене м’ясо, слід його попередньо розморозити.

Індичку ретельно промиваємо під проточною водою і ріжемо невеликими частинами.

Тепер готувати маринад для шашлику з індички. Ріпчасту цибулю чистимо й ріжемо кільцями. Злегка мнём його руками. Заливаємо цибулю кефіром. Додаємо томатну пасту, бальзамічний оцет, перець-горошок і лавровий лист. Приправляємо сіллю і перцем за смаком.

Складаємо шматочки індички в миску з маринадом. Залишаємо на 2-3:00.

Після закінчення зазначеного часу, виймаємо індичку з маринаду і насаживаем її на шампура.

Також ви можете чергувати м’ясо індички з порізаним кільцями болгарським перцем і ріпчасту цибулею.

засмажуєте шашлик з індички на заздалегідь підготовлених вугіллі. Також ви можете посмажити такий шашлик в духовці.

Індичка з грибами

Інгредієнти:

  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 велика цибулина
  • 2-4 болгарських перцю (різних кольорів)
  • 2 великих зубчики часнику
  • 1 чайна ложка паприки
  • 600 грам індички (філе)
  • 250 грам грибів
  • 100 грам помідорів
  • 1 столова ложка вустерширського соусу
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка свіжого розмарину (подрібненого)
  • Сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 2 чайні ложки крохмалю
  • половина склянки жирного йогурту.

Як приготувати індичку з грибами?

Індичка з грибами

У великому сотейнику нагрійте 2 столові ложки оливкової олії на середньому вогні. Додайте подрібнений луки і болгарський перець. Обсмажуйте до тих пір, поки овочі не стануть м’якими. Після цього додайте подрібнений часник і паприку. Готуйте протягом 30 секунд. Вийміть всі овочі з сотейник і відкладіть в сторону.

У той же сотейник помістіть решту 2 столові ложки оливкової олії. Нагрійте. Додайте індичку, нарізану шматками, і гриби. Обсмажуйте на сильному вогні протягом 3-4 хвилин. Після цього зменшіть вогонь і додайте в сотейник заздалегідь підготовлену овочеву суміш.

Помідори злегка стисніть, щоб з них виділився сік. Надішліть отриманий сік в сотейник, де готується індичка з грибами. Туди ж додайте вустерширський соус, лимонний сік, подрібнений розмарин. Приправте сіллю і перцем за смаком. Все добре перемішайте.

Накрийте сотейник кришкою. Готуйте індичку з грибами на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.

Окремо змішайте крохмаль з йогуртом. Після того, як наша індичка з грибами майже приготується, влийте отриману суміш в сотейник. Варіть на повільному вогні, поки суміш не загусне. Не дозволяйте суміші кипіти.

Індичка з грибами стане гарним доповненням до рису або картопляного пюре.

Індичка у вершковому соусі

Як готується індичка в сметанному соусі, ми вже розглядали вище. Тепер розглянемо, як готується індичка в вершках.

Інгредієнти:

  • 1 стакан білого вина або курячого бульйону
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврові листки
  • 2 чайні ложки сушеного розмарину
  • ?чайної ложки меленого чорного перцю
  • 3 грудки індички
  • 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • половина склянки вершків
  • ?чайної ложки солі.

Рецепт приготування індички у вершковому соусі:

Індичка у вершковому соусі

Індичка у вершковому соусі готується дуже просто. Для початку нам необхідно змішати біле вино, подрібнений ріпчаста цибуля, подрібнений часник і лавровий лист. Додайте в отриману суміш розмарин і мелений чорний перець.

Індичку ретельно промиваємо під проточною водою і промаківаем паперовими рушниками. Ріжемо індичку невеликими частинами.

Розміщуємо нарізану індичку в заздалегідь підготовлену суміш. Ставимо все на повільний вогонь, накриваємо кришкою і варимо протягом декількох годин, поки м’ясо індички не стане м’яким.

Після цього виймаємо індички. Рідину проціджуємо і наливаємо в невелику каструлю. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.

Окремо змішуємо кукурудзяний крохмаль, вершки і сіль. Поступово вливаємо отриману рідину в каструлю. Доводимо ще раз до кипіння. Варимо протягом 2 хвилин (або до загустіння).

Поливаємо отриманим соусом індичку і подаємо до столу. Індичка з вершками може виступати як в якості окремого блюда, так і в якості м’ясної доповнення до овочевих страв і страв з круп.

Індичка з чорносливом

Якщо ви хочете приготувати ситне блюдо, яке одночасно може виступати як в якості основного блюда, так і в якості десерту, то спробуйте зробити індичку з чорносливом.

Інгредієнти:

  • 1 індичка
  • ? склянки вершкового масла (розтопленого)
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 стакан подрібненого селери
  • 10 штук чорносливу (без кісточок)
  • 2 яблука
  • 2 столові ложки подрібнених волоських горіхів
  • 2 скибочки хліба
  • < li>2 чайні ложки сушеного

  • Морська сіль і мелений чорний перець за смаком.

Рецепт приготування індички з чорносливом:

Індичка з чорносливом

Попередньо розігрійте духовку до 220 градусів за Цельсієм.

Хліб замочіть в молоці. Коли він стане м’яким, відіжміть його і розкришіть.

Тепер підготуйте начинку для індички з чорносливом. Нагрійте оливкову олію в сковороді. Додайте подрібнену цибулю і подрібнений часник. Смажте до м’якості. Потім додайте селеру, чорнослив, нарізані кубиками яблука і волоські горіхи. Все перемішайте. Потім додайте хліб і чебрець. Приправте сіллю і перцем за смаком. Готуйте, помішуючи, до тих пір, поки всі інгредієнти не стануть м’якими.

Тепер настав час підготувати саму індичку. Промийте її під проточною водою та натріть сіллю і перцем (всередині і зовні). Заповніть індичку заздалегідь приготовленою начинкою. Туго зв’язати. Полийте розтопленим вершковим маслом.

Покладіть індичку з чорносливом у форму для запікання, накрийте кришкою. Відправте в заздалегідь розігріту духовку. Готуйте 1 годину.

Після цього дістаньте індичку і додайте масло, якщо це необхідно. Поставте індичку з чорносливом назад в духовку і готуйте ще 3 години. Кожен 30 хвилин поливайте індичку. Це допоможе зволожити м’ясо.

За 30 хвилин до закінчення часу приготування зніміть кришку. Індичка з чорносливом повинна придбати приємний карамельний колір.

Після того, як індичка приготується, вийміть її з духовки і дозвольте охолонути протягом 10 – 15 хвилин.

Відбивні з індички

Розглянемо рецепт відбивних з індички.

Інгредієнти:

  • 3 грудки індички
  • 2 столові ложки меленого чорного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки червоного перцю
  • 1 чайна ложка подрібненої петрушки
  • 1 столова ложка солі
  • 1 чайна ложка чебрецю
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 склянку білого вина.

Як приготувати відбивні з індички?

Відбивні з індички

Оливкова олія наливаємо на сковорідку і нагріваємо. Індичку промиваємо і ріжемо навпіл (кожну грудку). Відбиваємо м’ясо спеціальним молоточком. Приправляємо спеціями. Залишаємо на деякий час, щоб спеції змогли вбратися.

Смажимо відбивні з індички на розігрітій сковороді протягом 4 хвилин з кожного боку (або до золотистого кольору). Після того, як відбивні з індички добре просмажиться, виймаємо їх з сковороду і кладемо на паперові рушники. Це дозволить видалити зайве масло.

олію зливаємо в каструлю. Додаємо туди біле вино. Доводимо до кипіння. Після цього складаємо в каструлю відбивні з індички і варимо на повільному вогні до готовності.

Також ви можете приготувати відбивні з індички в духовці. Для цього розігріваємо духовку і поміщаємо туди індичку. Запікаємо до готовності при 220 градусах за Цельсієм.

Ми розглянули, як модно приготувати різні страви з індички. Однак це ще не все. Також ви можете приготувати з індички досить дієтичне блюдо – індичка з овочами в духовці.

Вище ми вже розглядали, як приготувати індичку в духовці. Тепер дещо видозмінимо рецепт і додамо овочі.

Інгредієнти:

  • 1 індичка
  • 5 морквин
  • 3 – 3 цибулини
  • 3 стебла селери
  • 250 грам грибів
  • 250 грам курячої печінки
  • 100 грам помідорів
  • Сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 2 – 3 зубчики часнику
  • 1 їдальня ложка олії.

Як приготувати індичку з овочами в духовці?

Ретельно промийте індичку проточною водою. Злегка натріть її сіллю і перцем.

У велику форму для запікання помістіть подрібнені овочі (морква, цибуля, селера, помідори), гриби і курячу печінку. Приправте за смаком і додайте подрібнений часник.

Індичку змастіть маслом і покладіть поверх овочів. Накрийте фольгою. Поставте в заздалегідь розігріту духовку.

Індичка з овочами буде запікатися в протягом 3 годин. Час від часу виймайте індичку з духовки і перевіряйте готовність за допомогою ножа.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: