Сторац-бадрожан – баклажани з часником

Армянська кухня має глибокі коріння. Характерні риси вірменської кухні склалися кілька тисячоліть тому. Страви, як правило, смажать, запікають, коптять, готують на пару і т. д. Технологія приготування вірменських страв трудомістка, так як складається з декількох етапів підготовки продуктів. Багато часу займає фарширование, збивання, розтирання, приготування пюре і т. д. Частини страви готуються окремо, на певному етапі об’єднуючись в єдине ціле.

На першому місці для вірмен стоять страви з м’яса, спеціально оброблених пшеничних зерен, на другому місці знаходиться сир. У приготуванні страв у Вірменії дуже широко використовуються овочі і фрукти, які додаються до м’ясних і рибних страв. Поширені прянощі – чорний перець, м’ята, базилік, чебрець, цибулю, часник, кінза.

Пропонуємо вам овочеве блюдо з баклажанів з часником.

Склад:

баклажани – 1 кг;

помідори – 200 г;

часник – 6 зубчиків;

петрушка – 0,5 пучка;

рослинна олія – 4 ст. л.;

перець чорний мелений;

сіль.

Рецепт приготування:

Баклажани вимити, видалити плодоніжки і очистити від шкірки. Очищені баклажани розрізати навпіл,

скласти в миску і потримати в холодній підсоленій воді 10 хвилин.

Потім воду злити. З кожної половинки баклажанів вирізати частину м’якоті.

Вийняту м’якоть дрібно нарізати і обсмажити на рослинному маслі.

Часник очистити, вимити і дрібно нарубати.

Петрушку (8-10 гілочок) вимити, обсушити і дрібно нарізати.

В кінці смаження до м’якоті баклажанів додати часник, половину нарізаної зелені петрушки, чорний мелений перець, сіль і смажити 1-2 хвилини.

Отриманою масою нафарширувати половинки баклажанів, скласти їх в глибоку сковороду.

Помідори вимити і нарізати дрібними кубиками.

Викласти нарізані помідори зверху на половинки баклажанів з фаршем.

Долити в сковороду трохи холодної води, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні до готовності.

Готові баклажани викласти на блюдо і посипати що залишилася зеленню петрушки.

Результат:

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: