Стейк з риби: чудове частування для всіх гостей

m

Риба-один з найбільш корисних і смачних продуктів. Звичайно, м’ясоїди можуть заперечити, що стейк з яловичини, та правильно приготований-ось найсмачніше на світі. Але, погодьтеся, м’ясо їдять не всі і не завжди, а от рибка річкова, озерна, морська або навіть океанська на столі може і повинна бути присутнім мінімум раз на тиждень. І, звичайно, якщо ви стежите за довжиною брючного ременя, риба-ваш кращий «помічник».

Як гарнір до стейкам з риби добре підходить салат, холодні закуски або навіть помідори фаршировані рисом, яйцями та іншої смакотою. Спробуйте зробити стейк із сьомги в духовці або стейки тріски, запечені в духовці-ви самі погодитеся з тим, що риба-це дуже смачно, корисно і поживно. Не варто переживати, що, припустимо, сьомга досить жірновато. Це нормально! У рибі немає некорисних жирів, вони все відмінно переробляються і засвоюються організмом. Отже, пора відкривати нову сторінку своєї кулінарної книги: починаємо «рибний день»!

Стейк з сьомги: готуємо смачно!

Як приготувати стейк із сьомги, які вони-стейки сьомги, запечені в духовці, скільки потрібно готувати і як обробити рибу-зараз будуть відповіді на всі ці питання! Щоб зробити стейк із сьомги в духовці знадобиться:

  • 1 риба сьомги потрошеная або 3-4 стейка готових (нарізаних);
  • 2 лимона;
  • 3 ст. л. майонезу або натурального йогурту (можна не дуже жирного);
  • 1/2 склянки тертого сиру;
  • Спеції-за смаком.

Будинки виявилася ціла тушка сьомги-відмінно! Стейки сьомги запечені в духовці будуть найсмачнішими і ароматними. Для початку варто розморозити рибу, прибрати плавники і очистити, порізати поперек на хороші правильні шматки (приблизно 2-2,5 см) і читати далі рецепт стейка з сьомги:

Стейк з сьомги

1) Готові шматки риби промити під крижаною водою, обсушити і укласти в чашку ;

2) Приготувати маринад з лимонного соку (1 лимон), перцю, майонезу і солі;

3) Змастити рибку маринадом, залишити полежати (20-25 хвилин);

4) Включити духову шафу на 180-200 С, дістати форму і промазати маслом (можна вистилати пекарської папером);

5) Дуже тонко нарізати другий лимон (кружками), укласти у форму або на деко так щоб на кожен стейк було по 2-3 штучки лимонних гуртків;

6) Витягнути рибку з чашки, помістити на лимон, злегка підсипати зверху сиру і прибрати в духовку на 20 хвилин.

Стейки сьомги запечені в духовці готові! Взагалі, стейк із сьомги-рецепт гранично простий, але виходить чудово смачним. Тепер ви знаєте, як приготувати стейк із сьомги, а тому пора братися за іншу рибу!

Стейк з тріски

Багато господині уникають брати тріску в магазині, вважаючи, що рибка трохи сухувата НЕ зовсім підходить для готування. Але варто один раз спробувати стейки тріски, запечені в духовці, і ви вже не зможете відмовитися від чудового смаку та аромату. Щоб приготувати стейк тріски в духовці з чіпсами потрібно:

  • Риба 1 шт. або готові стейки-4 шт. ;
  • Лук ріпка-2 головки;
  • Лимон-1 маленький;
  • Вино столове біле сухе-1/2 ст. ;
  • Приправи, мед-за смаком;
  • Олія оливкова-1 ст. л. ;
  • Сир тертий-1/2 ст.
  • Чіпси картопляні (нейтральний смак)-5-7 шт.

Рецепти стейків тріски різноманітні, можна готувати з тертим сиром або овочами, запікати у фользі або робити на пару, прибирати і додавати інгредієнти. Але спробуйте новий рецепт стейки тріски з картопляними чіпсами і сиром, вам обов’язково сподобається смак і подпеченний хрустка скоринка! Як приготувати стейк з тріски:

Стейк з тріски

1) обробити цілу рибину на шматки (поперек), попередньо забравши тельбухи, плавники і почистивши. Якщо у вас готові стейки, то просто сполосніть їх у холодній воді і обсушити;

2) видавити сік з лимона, змішати з приправою (можна брати улюблену приправку для риби), обмазати стейки і залишити на 20 хвилин;

3) цибулю очистити, нарізати дуже тонкими кільцями або півкільцями, довести до готовності в оливковій олії, додати краплю меду, вино, спеції та сіль, протушкувати і залишити ненадовго;

4) включити духовку на 180-200С;

5) у форму для запікання покласти стейки, на кожен ложку цибулевої засмажкою і відправити стейк тріски в духовку на 10хвилин;

6) подрібнити чіпси, змішати з сиром і посипати стейк тріски в духовці. Знову прибрати форму з рибою в духову шафу на 15 хвилин.

Стейки тріски, запечені в духовці повністю готові. Можна додати в зажарку трохи лимонних часточок або четвертинок, так стейк тріски в духовці вийде ще ароматні. Як приготувати стейк з тріски ви дізналися, спробуємо нову рибку?

Стейк з лосося

Стейк з лосося-страва для тих, хто любить їсти смачно, але не має багато часу, щоб витрачати його на готування. Якщо хочете догодити гостям і зробити страву незабутньою, спробуйте наш рецепт: стейк з риби з морепродуктами. Як приготувати стейк з лосося в духовці і з морепродуктами:

  • 400 гр. коктейлю з морепродуктів;
  • 4 шт. стейка лосося;
  • 1/2 ст. тертого твердого сиру;
  • 1 зубок часнику;
  • 1 лимон;
  • 2 ст. л. масла для готування;
  • Спеції-за смаком.

Щоб стейк з риби вийшов більш пікантним, готуйте його в сковороді, яку можна потім поставити в духову шафу. Отже, стейк з лосося в духовці під шубою з морепродуктів, приготування:

Стейк з лосося

1) стейки промити, просушити і скропити лимонним соком, змішаним зі спеціями;

2) коктейль з морепродуктів (можна брати потрошку кальмарів, мідій, каракатиць, восьминогів, креветки) розморозити , промити і підсмажити на сковороді з пропущеним через прес зубком часнику, спеціями та сіллю (готувати приблизно 5-7 хвилин);

3) включити духову шафу на 180С;

4) на іншій сковороді швидко обсмажити з двох сторін стейки, на кожен шматок риби викласти «шубку» з готових морепродуктів. Прибрати в духовку на 15 хвилин.

Через 15 хвилин посипати смакоту тертим сиром, знову закрити в духовці і проготовіть ще 10-15 хвилин. Незвичайно смачно, ароматно і апетитно! Тепер ви знаєте, як приготувати стейк з лосося в духовці і можете балувати своїх рідних дуже корисним і смачним блюдом.

Стейк з форелі

Знамениті кулінари говорять, що правильно вибраний продукт не потребує тривалій обробці і великій кількості спецій. Всі ці слова можна повністю віднести до найніжнішої форелі. У міру жирна і неймовірно смачна, вона стане окрасою не тільки буденного, але й святкового урочистого столу. Стейк з форелі готується як на грилі, в духовці або на багатті, так і на сковороді. Спробуйте зробити стейк з форелі будинку, дотримуючи всі класичні канони. Що потрібно:

  • 4 стейка форелі (приблизно 500 гр. Риби);
  • 1/2 лимона для соку;
  • 3 ст. л. масла для смаження;
  • Спеції-за смаком.

Більше нічого не потрібно! Тільки хороша рівна сковорода і трохи терпіння. Як готувати стейк з форелі:

Стейк з форелі

1) промити рибку під проточною струменем води, обсушити, укласти в миску;

2) видавити сік з половини лимона, змішати зі спеціями (добре підходить білий перець, розмарин, сіль), полити цією смакотою шматки риби і залишити на 25-30 хвилин;

3) прогріти на сковороді олію, викласти рибу і обсмажити з одного боку 7-8 хвилин (вогонь середнього розжарення), перевернути і з іншого боку смажити 4-5 хвилин.

Накрити сковорідку кришкою і зменшити вогонь до малого. Довести стейки до готовності протягом 5 хвилин і відразу подати на стіл. Стейк з форелі дуже добре поєднується з вареною картоплею «по-селянськи», часточками лимона, свіжою зеленню і червоною ікрою.

Як приготувати стейк з зубатки?

Дуже рідко господині беруться за приготування стейка з зубатки. Адже так просто одержати не смачний шматок рибки, а желеподібну субстанцію на сковороді. Але якщо ви знаєте, як приготувати стейк зубатки, у вас вийде здивувати гостей і нагодувати неймовірно смачним блюдом. Що потрібно:

  • рибка вагою в 500 гр. ;
  • сіль-пара щіпок;
  • борошно-2-3 ст. л. ;
  • масло для готування-3 ст. л.

Дуже цікаво, що при всіх своїх делікатесних смакових якостях, зубатка є дуже доступною у фінансовому відношенні рибкою. Але знайти рецепт смаження складно, в основному цю рибу воліють запікати. Ніжне м’ясо просто розвалюється на сковороді і неможливо отримати хоч невеликий шматочок смаженої риби-саме так думають усі, хто не дотримувався або не знає маленьких секретів приготування. Як приготувати стейк зубатки правильно:

Як приготувати стейк з зубатки

1) дуже добре розморозити рибу, промити і почистити;

2) обробити тушку на стейки, посипати сіллю і залишити мінімум на півгодини;

3) дуже щедро обваляти в борошні кожен шматок риби;

4) прогріти сковороду з маслом (краще брати тефлонову або з антипригарним покриттям).

Як правильно смажити стейк з зубатки:

1) вогонь під сковородою повинен бути середнім-не більше!

2) шматки риби ні в якому разі не повинні стикатися;

3) смажити стейки до стійкої скоринки, часто перевертаючи великий і широкої лопаткою.

Краще кілька разів перевернути, ніж смажити під кришкою! Як тільки ви накрили сковороду з зубаткою, отримаєте желе-це закон. Смажити потрібно по 7-12 хвилин з кожного боку, не забуваючи перевертати. Не робіть рибу відразу після приготування, вона повинна охолонути-так стейки будуть трохи міцніше.

Рецепт стейка з тунця

Немає ніякого сумніву, що стейк з тунця-найпростіше, легке і смачне блюдо. Щоб приготувати стейк з тунця вам потрібно:

  • 400 гр. свіжої риби;
  • 5-6 ст. л. масла для смаження;
  • 1/2 лимона для соку;
  • 1 ст. л. соевого соусу;
  • 2 зубчики часнику;
  • Спеції-за смаком.

Але й це ще не все: придасться хороша рівна сковорода, широка лопатка для перевертання і гранично гострий ніж! Стейк з тунця, приготування:

Рецепт стейка з тунця

1) маринад для риби готується просто: сік лимона змішати з ложкою олії, соєвим соусом, давленим часником і спеціями;

2) рибу промити, обсушити і обробити гострим ножем на 4 шматочка;

3) залити маринадом стейки і прибрати на 1,5-2 години в холодильник;

4) розігріти олію в сковороді, викласти шматочки риби і обсмажити.

Як правильно смажити стейк з тунця: якщо ви хочете отримати дійсно смачну рибу, не тримайте стейки на вогні більше 4 хвилин з кожного боку. Вогонь повинен бути помірним-це важливо. Якщо дотримані всі тонкощі, стейк з тунця вийде відмінним! .

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: