Стейк з акули

Акула – хижачка, плаваюча по морях-океанах. Її зубаста паща наводить жах. Так, вона визнана морським жахом. Але в той же час м’ясо акули для будь-якого кухаря – це щедрий дар, який при правильному приготуванні перетворюється в справжній шедевр і делікатес.

М’ясо акули, якщо правильно приготоване, володіє надзвичайним смаком, м’яке і приємне. Деякі види цієї риби мають неприємний запах. Від нього досить-таки просто позбутися, якщо замаринувати в соку лимона. Готове акуляче м’ясо приємного білого кольору. Цю рибу можна подавати і самостійно, і з грибними, овочевими гарнірами.

Страви з акули в країнах Азії вважаються делікатесними. А от Європа з Америкою зовсім недавно відкрила для себе смак страв з цієї рибки.
Якщо ви вирішите приготувати стейк акули з гарніром за цим рецептом, то прислухайтеся до наступних порад. По-перше, обов’язково замаринуйте рибу в свіжому соку лимона. По-друге, зверніть увагу на шкуру. У акули вона дуже жорстка і тверда. Її не їдять. Але в даному варіанті приготування знімати шкуру до термічної обробки не слід. Інакше стейк, перебуваючи в духовці, деформується. Краще зрізати шкіру безпосередньо перед подачею на стіл. По-третє, акула готується дуже швидко. Важливо не пересушити її в духовці.

Стейк з акули.

Необхідні інгредієнти:
Стейк акули (300 – 400 грам),
лимон (1 штука),
збірні спеції для риби (2 ч. ложки),
виноградне напівсолодке біле вино (100 мл),
суміш мелених перців (за смаком),
печериці,
соєвий соус,
корейські салати (як додаток).

Інгредієнти для стейка з акули.

1. Стейк акули розморозити, промити під струменем холодної води і обсушити паперовою серветкою. Полити стейк свіжим соком лимона і залишити маринуватися на 20 хвилин при кімнатній температурі. Перекласти акулу на змащене олією деко. Після з усіх боків стейк натерти збірними спеціями для риби, посипати сумішшю з мелених перців, Залити напівсолодким вином. Знову залишити маринуватися на 20-30 хвилин.

Приправляємо стейк акули і залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин.

Поміщаємо акулячий стейк на деко.

3. Розігріти духовку до 200 градусів. Запікати протягом 15-20 хвилин.

Акулячий стейк готовий.

4. Як гарнір підійдуть печериці. Гриби необхідно помити і залити на 2/3 соєвим соусом. У цьому соусі перед готуванням вони повинні постояти не менше півгодини. Після печериці залишається запекти в розігрітій до 180 градусів духовці. На приготування грибів потрібно близько 20 хвилин. Після викласти стейк і гриби на велику тарілку. Як додаток до страви підійдуть корейські салати з моркви і пастернаку.

Стейк акули і печериці.

Стейк акули.

Жовтень 2nd, 2015 by

Варто почитати: