Спагетті карбонара: італійська класика на вашій кухні

Spagetti-karbonara-m

Кожна поважаюча себе італійська господиня, знає, як готувати спагетті карбонара, рецепт страви, як правило, передається в родині від матері до дочки. Відварені спагетті, тонкі скибочки бекону і все це просякнуто найніжнішим соусом! Хіба можна відмовитися від немислимо смачного і поживного страви?

Варіантів, як приготувати спагетті карбонара, безліч. По суті – це звичайні довгі макарони, відварені у воді і заправлені беконом з соусом. І саме соус для спагетті карбонара таїть в собі всю чарівність і смак страви. Готують спагетті карбонара з вершковим соусом і часником, сиром і молочною сумішшю, беконом і ковбасками. Назвати блюдо дієтичним, звичайно, неможливо, але одна порція під соусом спагетті карбонара нікому не зашкодить!

Спагетті карбонара рецепт класичний

  • Шматок жирної грудинки (панчетта) – 250 грам;
  • Спагетті класу А (тільки тверді сорти пшениці) – 450 грам;
  • Яйця курячі (великі)-2 штуки;
  • Жовток курячий – 2 штуки;
  • Масло рослинне (краще оливкова) – 1 ч. ложка;
  • Сир пекоріно, пармезан (тертий) – 1 чашка;
  • Спеції, сіль, перець, часник – за смаком.

Перш, ніж готувати під соусом спагетті карбонара, дізнайтеся маленькі хитрощі:

  • жирну грудинку можна замінити беконом або трохи більш пісним м’ясом;
  • ні в якому разі не промивайте спагетті! Тільки варіння у великій кількості води, з краплею олії і сіллю,
  • часник можна додати як в процесі смаження м’яса, так і в самому кінці (рубаний в соус).

Як готувати спагетті карбонара

рецепт приготування спагетті карбонара

Поставте варитися пасту, дотримуючись вказівки, написані на пачці. Поки варяться макарони, готуємо соус для спагетті карбонара:

  • дрібно нарізати грудинку (бекон, панчетту),
  • розігріти на сковороді олію, викласти туди мяско і прогріти, постійно помішуючи,
  • швидко перекласти все м’ясо, разом з витопленим жирком на тарілку, дати трохи охолонути,
  • вибити в чашку два яйця, змішати з жовтками і злегка збовтати,
  • в тепле м’ясо влити яйця, додати тертий сир, спеції, сіль і все як слід перемішати.

Якщо соус вийшов трохи густим, додати пару ложок води з-під макаронів. У готовий соус для спагетті карбонара потрібно дуже швидко перекласти зварену пасту і все перемішати. Ось такий простий варіант спагетті карбонара, рецепт якого відповідає класичним канонам.

Якщо ж ви хочете побалувати сім’ю спагетті карбонара з вершками або вершковим соусом, то рецепт внесіть доповнення: змішати жовтки, яйця, сир зі склянкою жирних питних вершків і все це додати в сковороду до злегка охолонувшої панчетти. Згасити декілька хвилин, викласти в каструлю до спагетті і все як слід струсити. Тепер ви знаєте, як приготувати спагетті карбонара з вершками.

Подавати страву потрібно обов’язково на великому красивому блюді! Трохи сиру і зелені зверху, приємний запах і гарячі, маслянисті ніжні макарони – встояти неможливо! Доповніть трапезу смачним свіжим хлібом не кефірі, легким вином і приємним спілкуванням – такий обід надовго запам’ятається всім вашим домашнім.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: