Соус з оливок і часнику для морепродуктів

Представлений варіант соусу відмінно підходить для будь-якого морепродукту. Його відмінна дієтична складова, аромат і присмак сподобається кожному гурману і шанувальнику прекрасної.

Отже, готуємо соус для морепродуктів з консервованих оливок і свіжого часнику

Інгредієнти:

  • оливки – 1 банка
  • часник – 2 зубчики
  • майонез – за смаком
  • лимон – 1 ст. л.
  • спеції – за смаком

Для представленого варіанта соусу вам знадобиться часник, так як невелика гострота в цьому соусі має бути. Усувати її не варто, так як суміш не буде мати належного присмаку. Відтінити соус для морепродуктів ми пропонуємо соком лимона. З основних інгредієнтів варто віддати перевагу низькокалорійного майонезу і оливкам без кісточки. З спецій варто приділити увагу солі і перцю (будь-якого, згідно вашим перевагам).

Приготування:
Приготування соусу досить просте. Для цього вам потрібно подрібнити часник. Як і будь-який інший соус, цей не передбачає пропускання через прес часнику. Найкраще нарізати дрібно гострим ножем.

Наступний етап приготування – це змішування майонезу і оливок. Для цього оливки без кісточки нарубайте дрібними шматочками. Якщо є необхідність найкраще кілька разів пройти ножем по цьому інгредієнту. Наступним кроком стане збивання майонезу і оливок за допомогою блендера. Після цього додайте часник і злегка перемішайте. Приправте спеціями отриману масу.

Останній етап приготування вашого прекрасного соусу – це додавання соку лимона. Для цього візьміть сік лимона і поступово тонкою цівкою вливайте її в масу, акуратно збиваючи блендером.

Охолоджений соус з оливок і часнику для морепродуктів готовий до застосування.
Так само рекомендуємо подивитися приготування грибного соусу з печериць до м’яса.

Квітень 24th, 2016 by

Варто почитати: