Соус «Пірі-пірі»

На днях вирішила порадувати своїх близьких і приготувати смажену курочку з соусом «Пірі-пири». Дуже багато часу довелося витратити на пошуки даного рецепта, та й уточненню складових соусу. В інтернеті дуже багато різноманітних варіацій його приготування, я зробила збірний рецепт, поєднання продуктів якого просто ідеальне. Соус «Пірі-пірі» приготований за моїм рецептом сподобався всім і вам раджу випробувати моє творіння. Його готувати недовго, та й зовсім нескладно, навіть новачок кулінарної справи впорається із завданням. Соус «Пірі-пірі» підійде в якості маринаду для шашлику, поєднується з будь-яким м’ясом, овочами і макаронними виробами.

Соус Пірі-пірі.

Даний соус родом з Африки, він зовсім недавно прижився на російській кухні і завоював популярність завдяки своєму вишуканому смаку. Я його особисто дуже полюбила, сподіваюся і вам він сподобається. Зауважте, приправи, використовувані для приготування соусу, варто настояти близько семи днів в холодильнику, тільки в цьому випадку соус буде ароматний.

Які продукти вам знадобляться для соусу «Пірі-пірі»:
чотири стручки гостро-пекучого червоного перчика;
один лимон середнього розміру;
один солодкий болгарський перчик;
одна велика ложка нарізаної петрушки;
одна велика ложка масла оливок;
сіль і паприка.

Приготування соусу «Пірі-пірі»:
1.Починаємо нарізати болгарський перець і пекучий. Зрізаємо цедру з лимона або скористаємося для зручності теркою, видавіть сік в окрему чашку.

2.Приготуйте каструлю невеликого розміру, викладіть на її дно нарізані перчики і залийте соком лимона.

3. Чекаємо кипіння. Як з’являться бульбашки, робимо менше температуру і тушкуємо п’ятнадцять хвилин, перець повинен стати м’яким. Далі виливаємо отриману суміш у блендер і подрібнюємо, не забудьте додати ложечку масла оливок, сіль і паприку. Зверху посипте нарізаною петрушкою.

Ось і соус Пірі-пірі готовий.

Соус готовий, тепер можна перекласти його в попередньо простерилизованную банку і поставити в холодильник. Їсти його можна лише через тиждень, йому необхідно настоятися. Бажаємо вам приємного апетиту!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: