Соус «Песто»

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування оригінального соусу в домашніх умовах. Його смакові якості дивовижні, цей соус чудово підійде до м’яса, рибі, курці та макаронним виробам. Соус «Песто» придбав у російській кухні небувалу популярність, до того ж в інтернеті ви знайдете безліч різних його варіацій, в яких присутні і інші інгредієнти. Ми в свою чергу напишемо класичний варіант приготування соусу «Песто».

Італійська кухня остра, ароматна і смачна, готують даний соус там з допомогою ступки і товкачика, ми ж можемо скористатися й іншими пристосуваннями, які є у нас на кухні. Його приготування займе у вас всього лише п’ять хвилин.

Італійський соус Песто.

Які інгредієнти входять до складу соусу «Песто»:
базилік – 15 грам;
часник – 2 зубчики;
олія оливкова – 150 міліграм;
кедрові горіхи мелені – 3 великих ложки;
сир Пармезан – 50 грам (нарізаний соломкою або прокручений в комбайні).

Приготування соусу «Песто»:

1.Для подрібнення інгредієнтів для соусу скористаємося комбайном. Перемішуємо базилік, горішки кедра, часник і додаємо оливкову олію.

Подрібнюємо і змішуємо всі інгредієнти.

2.Далі додаємо сир і подрібнюємо далі.

3.Заздалегідь зваріть макарони, посоліть, зверху можна вже приправити страву соусом «Песто».

Соус Песто ідеально підходить до макаронів.

Бачите, як просто і швидко готувати. Соус «Песто» можна використовувати і для приправки салатів з овочів. Даний рецепт можна урізноманітнити, замість базиліка додайте духмяний мелений коріандр або петрушку, смак буде чудовий. Кедрові горішки можна помітити фундуком або мигдалем.
Бажаємо вам приємного апетиту!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: