Соус «Пеброната»

Приправ до м’яса в супермаркетах на сьогоднішній день вибір величезний, але соуси, приготовлені власноруч, краще відтіняють смакові якості страви. Сушені спеції додають аромат яловичині і свинині, а овочі в поєднанні зі свіжою зеленню роблять не лише смак страви більш насиченим, але і вигляд набагато привабливіше, що сприяє стимуляції апетиту. Ось це і є найголовніша перевага соусів, які готуються вручну.

Соус Пеброната ідеально підійде для жаркого або м'яса.

Пропонуємо вам випробувати рецепт соусу «Пеброната», який чудово підійде для жаркого з м’яса.

Які продукти вам знадобляться для приготування соусу «Пеброната»:
ріпчаста цибуля – 1 штука;
часник – 2 зубчики;
свіжа петрушка -великий ложки буде достатньо;
чебрець – 1 гілка;
помідори – о,5 кілограма;
оливкова олія – 4 великих ложки;
перець зелений солодкий сорт)- 6 штук;
червоне вино – половина склянки;
ягоди ялівцю – 6 штук;
борошно – одна столова ложка.

Приготування соусу «Пеброната»:

1.Очищаємо головку ріпчастої цибулі від лушпиння, миємо й нарізаємо. Подрібнюємо часник і зелень петрушки, її ми відкладаємо в окрему тарілку.

2. Розігріваємо сковороду, вливаємо в неї чотири великих ложки оливкової олії. Смажимо на середній температурі половину нарізаної цибулини, чебрець і часник.

3. До перерахованих вище інгредієнтів додаємо нарізані помідори і ягоди ялівцю, солимо і тушкуємо хвилин двадцять.

4. У нас залишилася половина цибулини ріпчастої цибулі, тушкуємо її окремо від усіх складових соусу з оливковою олією на маленькій температурі. До нього трохи пізніше додаємо порізані перці, не забудьте очистити від насіння. Смажимо. Далі додаємо трохи борошна і перемішуємо. Вливаємо півсклянки теплого вина. Выпариваем рідина, поки вміст не стане в три рази менше.

5.У нас вже є соус з томатів, протріть його через сито або подрібніть в блендері.

Подрібнюємо соус з томатів.

6. З’єднуємо дві маси, додаємо зелень і варимо хвилин п’ять.

Соус Пеброната готовий.

Ось і готовий наш соус «Пеброната» до м’яса. Бажаємо вам приємного апетиту!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: