Соус «Маринара»

Склад істинного соусу «Маринара» завжди є спірним. Чому так сталося, ми зараз пояснимо. Американці готують даний соус з томатів, часнику, оливкової олії і пряних трав, а ось італійці виготовляють його з томатів з додаванням зовсім не поєднується інгредієнта, такого як морепродукти.

Про походження соусу «Маринара» також ходять легенди. Одні стверджують, що вперше його почали виготовляти в Неаполі в 16-му сторіччі. Може це так і є, як би не було – це не підтверджений факт. Зауважимо, що більша кількість рецептів містить морепродукти.
Наш соус «Маринара» чудово підійде до спагетті, так що подбайте заздалегідь зварити їх і трохи підсмажте. А поки ми розповімо, які інгредієнти вам знадобляться і як готувати соус.

Головним компонентом даного соусу є томат, можна застосувати для його виготовлення і консервовані плоди і свіжі. Також до його складу входять незамінні інгредієнти, такі як: часник, свіжі листя базиліка, масло оливок і орегано. Звичайно ж, є безліч рецептів, де використовується звичайний ріпчаста цибуля, вино, морква, свіжі листя петрушки і лаврове листя.

Смакові якості соусу будуть більш насиченими, якщо використовувати свіжі спеції. Але якщо вже немає такої можливості приправити соус можна і сушеними, будьте уважніше, кількість їх має бути не більше однієї чайної ложки.

Саме виготовлення соусу складе не більш півгодини. Якщо у вас планується весілля, зробіть соус «Маринара» заздалегідь, в даному випадку компоненти увберуть в себе аромати один одного, смакові якості будуть набагато краще, ніж у соусу, приготованого на «швидку руку». Хотілося б відзначити, що соус підлягає зберіганню в холодильнику, його можна навіть заморозити.

Пропонуємо вашій увазі звичайний рецепт соусу «Маринара» без додавання морепродуктів, ми вважаємо, що даний інгредієнт зовсім не доречний і не поєднується з іншими продуктами, що входять до його складу.

Соус Маринара.

Компоненти:
помідори – 1 кг;
масло оливок – четверта частина склянки;
чотири зубці часнику;
базилік – 3 аркуша;
орегано висушений – одна маленька ложка;
мелений чорний перчик і сіль.

Приготування соусу «Маринара»:

1.Нарізаємо як можна дрібніше часник.

2. Беремо сковороду виливаємо на її дно трохи масла оливок і розігріваємо його.

3. Обсмажуємо подрібнений часник. Колір його повинен стати злегка коричневим.

4. Пам’ятайте помідори з допомогою ложки, додайте до томатного пюре смажений часник.

5. Нарізаємо листя орегано і додаємо їх до отриманої суміші, солимо й додаємо мелений чорний перчик. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Перемішуємо всі інгредієнти.

6. Тепер нам потрібно чекати поки соус скипить, не забувайте заважати.

7. Після закипання слід гасити соус півгодини, як він стане густим, знімаємо з плити і охолодити. Далі подаємо соус до столу.

Соус Маринара готовий.

Приємного апетиту!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: