Соус із запечених перців

Цей простий та смачний соус є одним з моїх найулюбленіших, завдяки своїй універсальності. Тому що подавати соус з запечених перців можна як шашлику, так і до макаронів. Для пикникового варіанти, червоний болгарський перець запікаємо на багатті, а якщо готуємо вдома, то на грилі в духовці. Який спосіб ви б не вибрали, можете бути впевнені, соус з запечених перців вийде однаково смачним і оригінальним. Отже, для приготування соусу нам знадобляться

Склад:

  • червоний болгарський перець 300-400 гр
  • сік половинки лимона
  • бальзамічний оцет 1 ст. ложка
  • сметана-3-4 ст. ложки
  • сіль і перець чилі за смаком
  • зелень

Приготування:

Червоний болгарський перець помити, і відправити запікатися в духовку, або на вогнище. Коли перець стане м’яким – значить він готовий. Кладемо перець в поліетиленовий пакет і щільно закриваємо, щоб туди не потрапило повітря. Залишаємо на 10-150 хвилин. Цю нехитру процедуру робимо для того, щоб легше було чистити шкірку з перців.

Після того, як перець почистили, відправляємо його в блендер, разом зі сметаною, бальзамічним оцтом і лимонним соком. Пюрируем до однорідного стану. Додаємо сіль і перець чілі за смаком.

Якщо ви знаходитесь на пікніку, то блендер буде дістати важко, тому досить дрібно порізати запечений перець і змішати його з іншими інгредієнтами. Ось і все, наш соус із запечених перців готовий! Приємного вам апетиту!

Джерело

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: