Соус (діп) з фети з редисом

В цей раз вирішили порадувати вас цікавим соусом, консистенція його схожа на сметану, але його призначення зовсім інше, в нього вмочають шматочки овочів, чіпсів, грінок, а не приправляють їм їжу.

Соус з фети з редисом.

Так званий соус (діп) з фети і редиски. Він добре поєднується з картопляними чіпсами і пітою, попередньо підсушеної в духовій шафі. Цей рецепт досить простий, у відсутності редиски його можна замінити дайконом. Смакові якості від цього не постраждають, запевняємо вас у цьому. Якщо ви хвилюєтеся на рахунок того, що соус з-за фети буде надто солоним, покладіть меншу його кількість або замініть цей інгредієнт на сир або адигейський сир. Час приготування соусу складе десять хвилин.

Які продукти вам знадобляться для дипа з фети і редиски:
фета – двісті п’ятдесят грам;
йогурт – шістдесят грамів;
дві ложечки свіжовичавленого соку лимона;
трохи свіжої петрушки;
редис – п’ять штук;
піти.

Приготування дипа з фети і редиски:

1.Нарізаємо піту, зверху змащуємо оливковою олією, перчимо і солимо. (дивіться не пересолити).

2.Розкладаємо одним шаром на деко і відправляємо в духовку на п’ять хвилин готуватися при температурі не меншою 200 градусів.

3. Піта стала золотистою на вигляд, смак хрусткою – це говорить про її готовність, виймаємо її з духовки і охолодити.

4. Ріжемо як можна дрібніше редис і петрушку.

5. У блендері збиваємо сир з йогуртом і лимонним соком.

6. Трохи пізніше додаємо до вмісту редис і петрушку, збивати не треба, достатньо буде перемішати.

7. Готуємо тарілку і викладаємо на неї наш соус.

Соус (діп) з фети з редисом

Ось і пора до столу. Бажаємо вам приємного апетиту!

Жовтень 2nd, 2015 by

Варто почитати: