Соус «Барбекю»

Пропонуємо вашій увазі один із самих популярних рецептів соусів до смаженого м’яса, шашлику з свинини і яловичини. Назва даного соусу «Барбекю». Родом він з Америки, але на російській кухні він прижився давно, завдяки своєму вишуканому смаку і аромату. Готувати його недовго – близько двадцяти хвилин. При першому випробуванні даного соусу мені здалося, що це соус з макдональдса, який подають до картоплі фрі. Домашній варіант соусу «Барбекю» підійде, як я вважаю, не тільки до м’яса, але і до смаженої картоплі і буде чудовий у поєднанні зі свіжими овочами.

Соус Барбекю.

Тепер ви вирішуйте, до якого блюда ви подасте цей соус, а я поки напишу детальний його приготування.

Які знадобляться продукти для соусу «Барбекю»:
п’ятсот грам соусу томатів;
четверта частина склянки вустерширського соусу;
четверта частина склянки цукру (коричневого сорту);
четверта частина склянки яблучного оцту;
дві столові ложки натурального меду;
дві великі ложки солодкої гірчиці;
дві чайних ложки рідкого диму;
одна щіпка меленого чорного перцю;
одна щіпка червоного меленого перцю;
одна щіпка сушеного часнику;
одна щіпка сушеного лука;
щіпка меленого селери;
дрібка морської солі.

Приготування соусу «Барбекю»:

1. Готуємо каструлю, виливаємо в неї томатну пасту або соус, далі по черзі додаємо всі компоненти. Включаємо плиту на маленьку температуру і не відходимо від неї, соус постійно заважаємо, щоб гірчиця не зіпсувала консистенцію. Соус повинен вийти однорідним.

Соус повинен вийти однорідним.

2. Варити слід хвилин п’ятнадцять, не більше. Якщо вам подобаються більш густі соуси, додайте до цього рецепту ще один інгредієнт – крохмаль.

3. Час минув, знімайте соус з плити і охолоджуйте, далі використовуйте за призначенням.

Соус «Барбекю»

Бажаємо вам приємного апетиту!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: