Соус Айолі»

Соус Айолі» я вперше скуштувала у Скандинавії, його смакові якості мене здивували, як був приємний смак креветок і грінок, рясно политих соусом! В інтернеті на даний момент існує безліч різних рецептів його приготування, вибирайте. Хотілося б відразу відзначити, соус Айолі» дуже нагадує наш російський майонез, але головною відмінністю є те, що в його змісті дуже багато часнику. В якості інгредієнтів часто використовують гірчицю, додають лимонний сік і воду, а деякі і терту грушу. Соус «Айолі» чудово поєднується з будь-яким м’ясом і овочами, його також можна використовувати як заправку до салатів.

Соус Айолі часто подають до салатів.

Ну що, давайте почнемо приготування соусу «Айолі « в домашніх умовах, я вам допоможу.

Які продукти потрібні для соусу «Айолі»:
половинка головки часнику;
два курячих жовтка яєць;
триста мілілітрів оливкової олії (соняшникова не використовуємо);
лимонний сік одного лимона середньої величини;
мелений чорний перчик і сіль за кілька дрібок.

Приготування соусу «Айолі»:

Традиційний соус готується в ступці, часник перетирають і далі додають поступово всі інгредієнти, що в підсумку народжує на світло прекрасне, однорідний і дуже смачний соус.

1.Візьміть всі продукти, які ми написали вище. Приготування почнемо з подрібнення часнику.

2. У суміш з часником вливаємо лимонний сік, солимо, перчимо, додаємо жовтки і перемішуємо всі інгредієнти.

Перемішуємо всі інгредієнти.

3. Соус збиваємо або міксером або віночком. Оливкова масло вливаємо акуратно, збивати не припиняйте, бачите, соус почав потихеньку загусати.

4. В кінці приготування перевірте, чи достатньо соус солонуваті, якщо ні, додаємо солі.

5. Перед подачею на стіл обов’язково соус охолодіть.

Соус Айолі готовий.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: