Сьомга, тушкована в вершках

Якщо ви все ще думаєте, як смачно приготувати сьомгу, тоді цей рецепт саме для вас! Таку рибу не соромно подати на стіл, адже вершки роблять її ніжніше, а спеції і часник зраджують незабутній аромат. Як гарнір можна подавати відварені макаронні вироби з твердих сортів пшениці або відварну картоплю.

Склад:

  • Стейк сьомги вагою в 350 грамів;
  • Приправа до риби;
  • Кунжут;
  • Сіль;
  • 200 мл рідких вершків (15% жирності);
  • 10 гілочок зелені петрушки;
  • 2 зубки часнику;
  • 3 ложки оливкової олії.

Рецепт приготування:

  • Рецепт приготування сьомги на перший погляд може здатися складним, але не поспішайте судити, не спробувавши його виконати! Рибу потрібно ретельно промити проточною холодною водою, обтрусити залишки крапель і зняти шкуру.

  • Тепер, коли шкірки немає, буде набагато легше приготувати філе. З боку спини, паралельно хребтової кістки зробіть надріз з обох сторін. Потім акуратно пальцями стягніть м’якоть з реберних кісток.

  • Отримане філе нарізаємо шматочками рівними один одному, величиною приблизно по 3 – 4 сантиметри.

  • У глибоку сковороду влийте кількість масла, що зазначено в рецепті і грійте його приблизно 5 хвилин на середньому вогні. По мірі нагрівання масла відправляєте сьомгу в сковороду. Зменшіть вогонь і додайте 1/4 ч. л. солі. Смажити рибу, помішуючи лопаткою, потрібно 7 – 10 хвилин. Потім додайте вершки, знову все перемішайте і тушкуйте філе під кришкою протягом 10 хвилин.

  • Рибні спеції бажано відразу вибирати такі, щоб до їх складу входив кунжут. Але якщо у вас звичайні спеції до риби, тоді відсипте чайну ложку без гірки і додайте дрібку кунжуту. Перемішайте отриману приправу і відправляйте її в сковороду, знову перемішавши соус лопаткою.

  • Промиту і суху зелень петрушки дрібно нарубаєте і відразу після пропущеного через прес часнику, відправляйте в блюдо. Після цього рибу варто перемішати, накрити кришкою і вимкнути плиту. Залиште сковороду на тому ж місці на 10 хвилин, щоб часник пропарити і просочив соус.

Результат:

Квітень 30th, 2016 by

Варто почитати: