Солянка збірна з копченостями

Солянка – страва, яка подобається багатьом з нас. Цей супчик і поживний, і володіє неперевершеним смаком, а також залучає її аромат і зовнішній вигляд.

В який ресторан не зайти, в кожному з них готують солянку. Причому, в меню зазвичай присутні кілька видів цієї страви. І з рибою, і з м’ясом, і з овочами – всього не перелічити. Ресторанні кухарі намагаються свою солянку зробити особливою і неповторною, додаючи якийсь інгредієнт.
Приготувати солянку в домашніх умовах – простіше простого. На приготування буде потрібно не більше години. Спробуйте зварити солянку з копченостями за цим рецептом. Ви не пошкодуєте. Блюдо дуже смачне і ароматне.

Подається солянка з копченостями з зеленню і свіжими кружальцями лимона. Подавати можна як гарячу, так і остиглу солянку до столу.


Необхідні інгредієнти:

копченості (курячий окорочок, ковбаса варено-копчена – 200 г, шинка – 200 грам),
м’ясний бульйон (2 літри),
оливкова олія (3 столові ложки),
морква велика (1 штука),
лук ріпчаста (1 штука),
томатний соус (2 столові ложки),
печериці (200 грам),
зелень (1 пучок),
лимон (1 штука),
маслини (100 грам),
сіль (за смаком).

Солянка збірна з копченостями, приготування:

Крок 1.
Для приготування солянки знадобиться не менше трьох видів копченостей. В даному випадку – це копчений курячий окіст, шинка і ковбаса.
Копчений курячий окіст, шинка і ковбаса.
Крок 2.
Ковбаса з шинкою ріжеться довгими брусками, окорок – подрібнюється кубиками. Коли копчені підготовлені інгредієнти, слід почати безпосередньо приготування солянки з копченостями. Для початку потрібно зварити м’ясний бульйон. Під час варіння його трохи посолити. У готовий бульйон вкласти копченості і поварити близько 5 хвилин на середньому вогні. Вариво має злегка кипіти.
Нарізаємо ковбасу з шинкою і окіст.
Крок 3.
Поки вариться бульйон з копченостями, потрібно приготувати заправку до солянці. Для цього на сковороді, змазаній оливковою олією, підсмажити потрібно цибуля ріпчаста (нарізане маленькими кубиками) і моркву (треться на самій дрібній тертці). Коли цибуля стане прозорою, додати томатний соус, перемішати і тушкувати під накритою кришкою 3-4 хвилини.
Обсмажуємо заправку.
Крок 4.
Перекласти в бульйон з копченостями потушенные овочі з томатним соусом. Порізати печериці тонкими пластами. Відправити їх також вариться в каструлю з солянкою. Додати маслини. Посолити за смаком, накрити кришкою і готувати супчик не більше 5 хвилин на середньому вогні. Після вогонь вимкнути і залишити солянку на плиті постояти хвилин 10.
Варимо бульйон.
Крок 5.
Подрібнити зелень. Порізати тонкими кружальцями лимон. З половинки лимона вичавити сік. Його необхідно влити в каструлю з солянкою безпосередньо перед подачею на сто. Солянку розлити по піалах. Кожну порцію посипати свіжою зеленню, покласти колечко лимона.
Подрібнюємо нарізаємо зелень і лимон.
Крок 6.
Солянка збірна з копченостями готово! Приємного апетиту!
Солянка збірна з копченостями.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: