Солодкі булочки з маком

Кожна турботлива мати, любляча дружина, хоче порадувати своїх близьких чимось смачненьким. Звичайно, в магазинах зараз велике розмаїття різних продуктів харчування, але деколи хочеться чогось домашнього, гаряченького, виготовленого власними руками з любов’ю! І як приємно буде рідним і коханим поснідати вранці, свіжоспеченими солодкими булочками з гарячим чаєм або теплим молоком.

Просто пальчики оближеш! Сьогодні я хочу поділитися з Вами рецептом, який знайшла абсолютно випадково і вирішила спробувати. Чому саме зважилася, тому що, скільки б я не готувала, тісто у мене виходило прісним, сухим і не смачним. А тут просто диво якесь, такого ніжного смаку борошняних виробів я навіть і не пробувала. Тепер завжди буду використовувати тільки цей рецепт, в приготуванні тіста.

Склад:

  1. Молоко – 200 мл (не топлене);
  2. Маргарин або вершкове масло – 200 грам;
  3. Сухі дріжджі – 15 грам;
  4. Яйця – 2 штуки;
  5. Цукор – 300 грам;
  6. Борошно – 1 -1.5 кг (в залежності від якості борошна);
  7. Ванілін – 1 пачка;
  8. Мак харчовий – 1 упаковка;
  9. Фольга або рослинне масло.

Рецепт приготування:

Молоко злегка підігріти, щоб було теплим (але не гарячим!). Додати в нього дріжджі, перемішати віночком. (Я поклала трохи менше дріжджів, ніж було в пачці, так як якщо переборщити з дріжджами, то у булочок буде сильно відчуватися їх присмак).

Додати дріжджі з молоком 500 грам борошна. Ретельно перемішати (щоб не було грудочок) і поставити в тепле місце. Опара повинна збільшитися вдвічі.

Коли опара піднялася, додаємо в неї яйця, розм’якшений маргарин (не розтоплений!!!), 100 грам цукру, ванілін і борошно.

Замішуємо не дуже круте тісто, воно не повинно прилипати до рук. Ставимо його в тепле місце на півгодини, щоб добре піднялося.

Тепер розгортаємо лист товщиною близько 5 мм (можна навіть трохи менше). В окремій чашці змішуємо цукор, що залишився і 2 столові ложки маку. Посипаємо тісто, так щоб краї залишалися трохи вільними. В серединку можна не шкодувати начинки.

Скачуємо лист, в щільний рулетик і розрізаємо на шматочки шириною близько 4 – 5 див. Щоб тісто не прилипало до ножа, посипте його борошном.

Тепер, робимо надріз в середині кожного шматочка, але не до кінця. Вивертаємо плюшку на виворіт, підвернувши краю. Змащуємо деко олією або застеляємо його фольгою (пергаментним папером для випічки). Обережно, за допомогою лопаточки (щоб не пошкодити форму) викладаємо наші плюшки. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 – 20 хвилин.

Результат:

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: