Сочевичний суп з томатами

Сьогодні ми будемо готувати суп із сочевиці. Але перш ніж описати рецепт приготування супу з сочевиці, хотілося б розповісти про її користь. Деякі зовсім не готують сочевицю, хоча саме вона є дуже важливим елементом в нашому раціоні. У сочевиці міститься вітамін А, Е, який так потрібен нам для молодості і пружності шкіри, вітамін РР, так само, сочевиця містить дуже потрібні нашому організму білки, жири, натуральні цукри і харчові волокна.

до Речі, білка в чечевиці дуже багато. В ній міститься до 60%Так само, сочевиця цінується завдяки тому, що містить безліч мінералів, такі, як кальцій, сірка, фосфор, натрій, магній, калій, цинк, селен, йод, залізо і багато іншого.

З усього вищесказаного, робимо висновок, що страви з сочевиці нам просто необхідні, щоб залишатися здоровими, розумними і красивими. Перші страви обов’язково повинні входити в щоденний раціон кожної сім’ї. Один раз на день потрібно їсти суп. Саме тому, ми пропонуємо вам рецепт супу з сочевиці, який обов’язково потрібно спробувати! Готуємо суп з сочевицею і томатами легко і просто, разом з сайтом kulinarnij-sayt.ru.

Що потрібно, щоб приготувати суп з сочевицею і томатами:

Склад:

1,5 літра води або бульйону;

200 мл сочевиці;

3 картоплини середнього розміру;

1 цибулина;

1 морквина;

3 помідори;

Пучок зелені кропу, петрушки або того й іншого;

Пара зубчиків часнику;

Сіль за смаком;

Масло рослинне для смаження.

Як приготувати суп з сочевицею:

Рецепт приготування:

Добре промиваємо сочевицю в теплій воді. Потім, в невеликій каструльці кип’ятимо воду і опускаємо сочевицю в киплячу підсолену воду і варимо близько 20 хвилин. Час приготування сочевиці залежить від її сорту. Обов’язково варити сочевицю під кришкою, щоб зберегти якомога більше вітамінів і мікроелементів.

очищаємо Від шкірки картоплю і моркву. Добре миємо її і нарізаємо. Морква ріжемо кружечками, а картоплю ріжемо невеликими кубиками.

В киплячу воду з сочевицею опускаємо нарізані овочі. Закриваємо каструлю кришкою і продовжуємо варити.

Очищаємо від лушпиння цибулю і дрібно нарізаємо його. Кладемо в сковороду з розігрітим рослинним маслом і починаємо обсмажувати.

Помідори добре миємо, робимо на шкірці невеликий надріз хрестиком. Опускаємо кожен помідор на пару хвилин в окріп. Після цього, знімаємо шкірку і видаляємо плодоніжки. Можна натерти на тертці помідори, а можна просто перетворити в блендері в пюре. Коли цибуля злегка підсмажиться, виливаємо томатне пюре на сковороду і продовжуємо смажити. Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо ножем або часничницею і додаємо до помідорів і цибулі.

Коли цибуля стане м’яким, викладаємо вміст сковороди в суп і досолює, якщо є необхідність.

Варимо до готовності картоплі, за п’ять хвилин до готовності додаємо помиту і дрібно порізану зелень.

Результат:

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: