Сочевичний суп з куркою

Зелена сочевиця – явний конкурент звичайного гороху – з’явилася на прилавках в наших магазинах не так вже й давно. Деякі господині, наприклад, до цих пір не знають, як її краще готувати, хоча виробники публікують на упаковках з сочевицею цікаві рецепти страв на її основі. Одне з таких – сочевичний суп. За технологією приготування він майже не відрізняється від всім відомого горохового – правда, вариться набагато швидше. Готувати його можна не тільки на яловичому, але і на більш легкому курячому бульйоні. До речі, другий варіант є більш поширеним. Відварене куряче м’ясо відділяється від кісток, ріжеться на шматочки і додається в тарілки з супом при подачі.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 1 шт.;
  • вода – 1,5 л;
  • сочевиця зелена – 1 склянка;
  • картопля середнього розміру – 5-6 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • свіжа зелень петрушки.
  • Варіть бульйон на свіжої курячої грудки, ретельно зібравши при закипанні з нього піну або змінивши воду в каструлі (піна і бруд, таким чином, залишаться в «першій» воді). Курку виймаєте – з грудки потім потрібно буде зняти шкіру і відокремити м’якоть від кісток.

    З цибулі і моркви готуєте зажарку – таку ж, як і для будь-якого іншого супу. Цибулю дрібно рубайте, моркву нарізати маленькими кубиками або трете на крупній тертці і обсмажуєте їх в розпеченому оливковій олії до золотистого кольору. В принципі, його можна замінити соняшниковою, але саме на оливковій олії суп з сочевицею виходить смачнішим.

    Сочевицю просто миєте холодною водою. Перебирати її, як це робила колись Попелюшка, вам не доведеться – вона, як правило, продається вже ідеально очищеної. І попередньо замочувати її теж необхідності немає – вона і так вариться до готовності протягом 15-20 хвилин. Принаймні, це відноситься до зеленої сочевиці – для інших сортів іноді характерні інші властивості. Закладаєте вимиту сочевицю в киплячий бульйон і починаєте варити суп під кришкою на помірному вогні.

    Через 10 хвилин з того моменту, як почала варитися сочевиця, відправляє в каструлю і картоплю, очищений і нарізаний брусочками. Ще через п’ять хвилин додати засмажку. За 2-3 хвилини до закінчення варіння заправляєте суп сіллю, чорним меленим перцем і лаврушкой. Коли приготування буде остаточно завершено, виймаєте лаврушку з супу. Якщо цього не зробити, вона вплине на смак страви, пофарбувавши його гіркуватим відтінком.

    Коли прийде час подавати сочевичний суп до столу, покладіть в кожну тарілку нарізане на шматки куряче філе, а також киньте щіпку свіжою дрібно нарубаної петрушки.

    Травень 5th, 2016 by

    Варто почитати: