Сніданок для коханої (мафіни з ковбасної крихтою) рецепт з фото

Мафіни – це невеликі порційні кекси, які бувають солодкі і несолодкі. Солодкі можна приготувати з начинкою з ягід, шоколаду або повидла, можна полити їх шоколадною глазур’ю, посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Несолодкі мафіни роблять з грибами, різними видами м’яса, з сиром, морепродуктів або оливками і маслинами.

Я хочу запропонувати вам самий простий рецепт мафінів з ковбасної крихтою. Можна приготувати такі мафіни з шматочками ковбаси або сосисок, але при цьому форму для випікання треба брати побільше. Крім того, в такий мафін можна додати шматочки сиру або оливок – буде дуже смачно.

Мафіни з ковбасної крихтою у вигляді сердечков ідеально підійдуть для романтичного сніданку для двох. Їх цілком може приготувати як сильна половина людства, так і прекрасний слабка стать, який зовсім не вміє готувати. Процес приготування дуже простий і зрозумілий будь-якому кулінару-новачку.

Рекомендую вам взяти даний рецепт на замітку, оскільки він обов’язково справить враження на вашу другу половину. Крім того, може стати чудовим сюрпризом на День Закоханих, тобто 14 лютого.

Отже, для приготування мафінів з ковбасної крихтою у вигляді сердечок вам знадобляться:

Склад:

Для першої частини тесту:

Борошно – 1 склянка;

Розпушувач для тіста – 3 ч. л.;

Сіль – 0,5 ч. л.

Для другої частини тесту:

Вершкове масло (або маргарин) – 100г (близько 3 ст. л.);

Молоко – 1 ст.;

Яйця – 2 шт;

Ковбаса варена – 100г.

Як приготувати сніданок для коханої:

Рецепт приготування:

В одній мисці змішати інгредієнти першої частини тесту. За бажанням ковбасу відразу можна додати сюди.

В іншу миску покришити масло, розбити яйця.

Яйця і масло збити блендером. Якщо немає блендера, краще попередньо розтопити масло на паровій бані.

В отриману суміш додати молоко і добре перемішати.

Перемішати дві частини тесту в однорідну масу.

На тертці натерти ковбасу. Я взяла форму з маленькими сердечками. Якщо ви використовуєте більш крупні форми серця, поріжте кубиками ковбасу.

Змішати ковбасу і тісто. Тісто має бути рідке і трохи тягуче.

Розлити тісто по формочках, наповнюючи їх на 2/3. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистої скоринки (15-20 хвилин).

Подавайте з гарячим кави або келихом шампанського. Тарілку або рознос прикрасити квіткою. З днем Святого Валентина! Кохайте і будьте коханими!

Квітень 15th, 2016 by

Варто почитати: