Смажений курча на сковороді рецепт з фото

Хочу поділитися з вами смачним рецептом смаженого курчати. Готувати ми будемо курчати на сковороді.

Як приготувати курчати на сковороді? Та так, щоб це був не курча тютюну? Готується ця страва не складно. а виходить досить смачно та ситно. М’ясо курчати має ніжний смак, і воно соковите, якщо його не перетримати на вогні. Побалуйте себе і своїх домашніх смаженим курчам на сковороді.

Можете напередодні замаринувати пташку, а вже за півгодини до його подачі обсмажити або запекти в духовці. Як посмажити курчати на сковороді ви зможете дізнатися далі…

Час підготовки смаженого курчати, рецепт на сковороді: 7-10 годин.
Час приготування курчати на сковороді: 30-40 хвилин.
Кількість порцій для смаженого курчати, рецепт на сковороді: 1 порція.

Для приготування курчати на сковороді нам знадобиться:

курча 1 шт.,

жирна сметана або вершки 1 склянку,

коріандр 1 ч. л.,

сіль 0,5 ст. л.,

цукор щіпка,

соєвий соус за смаком,

лимон,

олія рослинна 25 мл,

вершкове масло 25 р.

Для соусу:

вершки 50 мл,

томатний соус 50 мл,

часник за смаком.

Спосіб приготування курчати на сковороді:

Підготуємо інгредієнти за рецептом смаженого курчати. Тушку курчати огляньте і видаліть все пір’ячко, якщо такі залишилися. Виріжте на хвостику залози, які можуть виділяти неприємний запах.

Розділіть курчати на дві або чотири частини за допомогою ножа або кухонних ножиць. Видаліть залишки нутрощів, такі як легені і жилки. Сполосніть м’ясо і злегка обсушіть.

Покладіть курчати в посуд і залийте жирними вершками або сметаною. Можна також залити шматочки кефіром. Видавіть трохи лимонного соку, посоліть і всипте щіпку цукру. Перемішайте м’ясо. Додайте коріандру і соєвого соусу. Накрийте посуд з курчам кришкою і поставте в прохолодне місце на ніч. М’ясо за цей час добре промаринується і прийме вершковий смак. У курчати, отже м’яке м’ясо, а вершки зробить його ще м’якше.

На наступний день на сковороду налийте олію і покладіть вершкове масло. Розтопіть масла і покладіть шматочки курчати. Обсмажуйте м’ясо до золотистої скоринки на невеликому вогні.

До такої страви добре подати соус. Вам необхідно буде томатний соус і вершки (сметана).

Змішайте вершки і томатний соус, для пікантності додайте подрібнений часник або гострий перець.

Якщо ви не впевнені в готовності курчати на сковороді, його можна поставити на 10 хвилин після обжарювання в духовку до 175 градусів.
В якості гарніру використовуйте овочі або рис. Подавайте смаженого курчати, рецепт на сковороді гарячим з зеленню і соусом.

Квітень 20th, 2016 by

Варто почитати: