Смажені креветки з часником і лимоном – апетитна закуска

Креветки універсальні у використанні, вони можуть бути основою салату, і смачним гарячим блюдом. Креветки прекрасний продукт для правильного харчування, їх широко включають в дієти для схуднення.

Вони ситні, підтримують м’язи в хорошій формі і не створюють ніяких зайвих відкладень, тому що білка в них до 18 г, жиру – не менше 2 м, а всього 100 калорій на 100 г продукту.

Якщо ви також перейнялися цим морепродуктом, як і я, то пропоную приготувати апетитні смажені креветки до пива, а як саме, розповість наш рецепт.

Рецепт приготування смажених креветок з часником і авокадо

Інгредієнти:

  • 1 кг великих креветок;
  • спеції;
  • часник за смаком;
  • великий лимон;
  • рослинне масло без запаху;
  • авокадо.

Приготування:

1. Креветки розморозити і обсушити, покласти в глибоку миску, приправити сіллю, перцем, посипати дрібкою материнки, базиліка і петрушки. Зверху вичавити ложку лимонного соку, перемішати і залишити на 20 хв.

2. У сковороді нагріти масло, обсмажити 2-3 тонко нарізані часточки часнику, вийняти. У це масло покласти креветки, смажити, помішуючи, хвилин 5, максимум 7, до зарум’янювання. Вимкнути нагрів, креветки закрити, щоб не охолонули.

3. Авокадо очистити, довільно нарізати, присмачити спеціями, вичавити на нього весь сік з лимона, додати ложку масла, краще оливкового, і часточку часнику, збити блендером. Перекласти в соусник.

Поради:
– Натуральні смаки креветок і соусу з авокадо досить делікатні. Їх підкреслюють і модифікують ароматними або гострими приправами. У соус можна покласти кинзу, перець чилі або гірчицю, а також по 2 ложки кокосового молока і сметани.

– До рослинного масла для обсмажування можна додати соєвий соус, або ж креветки попередньо замаринувати в ньому, тоді потрібно менше солі, більш детально тут.

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: