Смажена картопля рецепти з фото, смачна смажена картопля з цибулею

чи вам Доводилося куштувати страви прованської кухні? Якщо ні, то ви багато чого втратили. Адже різноманітність прованських страв вражає. Тут і рибка, і кролятина, і всілякі овочі, і, звичайно ж, всім відомі прованські трави і майонез.

Овочі в прованської кухні представлені як у холодних закусках, так і в гарячих. Так що якщо вам не доводилося раніше їсти страви кухні провансу, не турбуйтеся. Сьогодні якраз такий день, коли ви можете легко це виправити.

Поспішаю поділитися з вами рецептом приготування картоплі по – прованськи. Це дуже смачне, але в теж час просте і доступне страву, з приготуванням якого впорається навіть починаюча господиня.

Що потрібно для приготування смаженої картоплі на сковороді :

1. картопля – 0,5 кг;

2. олія з виноградних кісточок – 3 ст. л.;

3. майоран сушений – 1 ч. л.;

4. базилік сушений – 1 ч. л.;

5. перець чорний мелений;

6. сіль.

Як приготувати смажену картоплю на сковороді:

Бульби картоплі ретельно промийте під проточною водою і почистіть щіткою. Потім чистий картопля наріжте великими шматками. Від шкірки очищати не потрібно, ріжте прямо з неї.

Сковороду поставте розігріватися на вогонь, наливши в неї рослинної олії з виноградних кісточок. Не варто заміняти це масло на звичайну соняшникову. Вся пікантність і особливість саме в ньому.

Коли сковорода досить розпечена, перекладіть в неї нарізану картоплю і посипте його чорним меленим перцем.

Сковороду з картоплею щільно закрийте кришкою і смажте його таким чином протягом десяти хвилин. В цей час в глибоку тарілку насипте сіль і сушені трави (базилік і майоран).

Гарненько перемішайте їх і висипте в сковороду з картоплею. Перемішайте всі разом дерев’яною лопаткою. Слідкуйте за тим, щоб трави рівномірно розподілилися по всьому картопляним часточок.

Смажте картопля з травами, трохи збавивши вогонь, до готовності.

Коли страва готова, перекладіть його на велике красиве блюдо. Свіжу зелень помийте і дрібно порубаєте.

Посипте їй зверху наш картопля по – прованськи і пригощайте гостей і рідних. Подавати це блюдо можна як гарнір до м’яса або риби, а можна їсти зі свіжими овочами, тому що і сам по собі він дуже смачний.

Результат:

Смажена картопля з прованськими травами покроковий рецепт з фото

Смажена картопля з прованськими травами сподобається всій вашій родині за рахунок своєї пікантності та насиченого смаку. Картопля – саме популярне і відоме блюдо багатьох росіян. Рецептів картоплі існує величезна безліч, і кожен день з’являються нові. Пропонуємо вам один смачний рецепт смаженої картоплі, який дуже легко приготувати.

Склад:

  • картопля (середній) — 10-12 шт;
  • прованські трави — 0,5-1 ч. л.;
  • часникова сіль (за смаком) ;
  • масло рослинне — 3 ст. л.;

Приготування смаженої картоплі:

Рецепт смаженої картоплі. Картопля промити в холодній воді, нарізати довгі брусочками.

Візьміть сковороду з товстими стінками і дном, викладіть картопляні брусочки, щедро полийте рослинним маслом, приправити часниковою сіллю і трохи обсмажте.

Посипте зверху прованськими травами і перемішайте. Ось такий виходить смажена картопля (фото).

Смачна смажена картопля з цибулею рецепт з покроковими фото

Сьогодні ми розкриємо вам секрет найсмачнішою смаженої картоплі. У багатьох молодих господинь це нехитре блюдо викликає дуже бурхливі емоції. Зразок, що може бути простіше, ніж посмажити картоплю? А ось виявляється і в приготуванні цього елементарного страви є свої премудрості готування. Але, про все по порядку. Для приготування смаженої картоплі беєм чавунну сковороду з кришкою, якщо така є. Якщо немає – підійде будь-яка сковорідка з товстим дном. На антипригарних виходить хороша смажена картопля, але за смаком все-одно не те.Що потрібно, щоб приготувати смажену картоплю:

Інгредієнти для приготування смаженої картоплі з цибулею :

10 картоплин середнього розміру;

1-2 репчатых цибулини;

Рослинна рафінована олія;

Сіль;

Перець;

За бажанням – часник і зелень.

Як приготувати смажену картоплю:

Беремо молода картопля і дуже тонко очищаємо його від шкірки. Якщо картопля старий, то зчищаємо кожурку товстим шаром. Добре промиваємо очищені бульби в прохолодній воді і нарізаємо невеликими кубиками або соломкою. На сковороді розігріваємо рослинне масло. Його потрібно не дуже багато, для початку налийте 4 столових ложки. Можете використовувати для смаження розтоплене свиняче сало. Накриваємо сковороду щільно кришкою і смажимо картоплю хвилин 10. За цей час її потрібно перешкодити широкої лопаткою 3 рази.

Очищаємо від лушпиння цибулю і дрібно нарізаємо його. Додаємо до вже трохи підсмажену картоплю, цибулю. Робиться це саме через 10 хвилин з початку смаження для того, щоб цибуля не згорів. Картоплю солимо, додаємо перець, улюблені спеції, добре перемішуємо і більше не закриваємо кришкою, інакше і цибуля і картопля вийдуть як варені. Занадто сильний газ не робимо, тримаємо його трохи менше середнього. Занадто часто смажену картоплю не заважаємо – нехай зарум’яниться. Певний час приготування сказати не можливо, у всіх різні сковорідки, так і кількість смаженої картоплі теж вийде різним. Смажимо до готовності. Можна за кілька хвилин до повної готовності смаженої картоплі очистити часник і дрібно нарізати його, або видавити через чеснокодавку.

Подавати до столу гарячою зі свіжим молоком або сметаною. Можна дрібно порубати зелень і посипати їй вже готову картоплю.

Рецепт смаженої картоплі з фото від Мазаевой Ольги.

Результат:

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: