Смачні біляші з м’ясом на сковороді

Біляші – дуже смачні круглі пиріжки з м’ясом, які популярні у багатьох народів, особливо в Середній Азії. Домашні біляші з м’ясом на сковороді робляться з невеликим отвором посередині, щоб була видна м’ясна начинка. Але якщо треба посмажити велика кількість, то краще м’ясо ховати всередину, так як сік, що випливає з біляшів під час смаження на сковороді, сильно горить, і масло набуває темний колір, а біляші – неприємний пересмажену смак.

Тісто для біляшів з м’ясною начинкою готується дріжджове, а фарш краще взяти змішаний: яловичину і баранину. Можна просто додати курдючний жир або сало (якщо немає до нього упередженого ставлення).

Для тіста:

  • 600 грам борошна;
  • 250 грам води;
  • 10 грам дріжджів (сухих);
  • 5 грам цукру;
  • сіль.
  • Для начинки:

  • 600 грам фаршу;
  • 5 головок цибулі;
  • 3 грама чорного меленого перцю;
  • 5 грам солі;
  • рослинна олія для смаження (приблизно 300 грам).
  • Приготування біляшів з м’ясом на сковороді

    У миску налийте теплу воду, насипте дріжджі і залиште на кілька хвилин, щоб вони розчинилися. Покладіть сіль, цукор і 2 ложки борошна. Перемішайте, накрийте кришкою і дайте їм підійти.

    Коли з’являться бульбашки, покладіть половину норми борошна, добре вимісити і поставте в тепле місце для підйому на 2 години. У піднялася опару покладіть борошно.

    Її всипайте поступово, одночасно замішуючи тісто. Воно повинно у вас вийде не дуже туге. Добре вымесив тісто, поставте його в тепле місце для повторного підйому, обов’язково накривши кришкою або пакетом, щоб воно не заветріться.

    Приготуйте фарш. Дрібно поріжте цибулю, з’єднайте його з фаршем. Посоліть і покладіть перець.

    Добре перемішайте.

    Тісто розділіть на шматочки завбільшки з невелике яйце. Скачайте булочки, накрийте рушником, щоб вони трохи підійшли.

    Кожну булочку розкачайте невеликий лепешечкой, покладіть фарш і защепніть.

    Після того як вони збільшаться в розмірі, обсмажте на сковороді з обох сторін в олії, поклавши защипнутой стороною вниз.

    Масла треба наливати стільки, щоб при смаженні на сковороді воно наполовину покрило біляші. Першу сторону смажте на сильному вогні до рум’яної скоринки, перевернути на другий бік, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою, щоб м’ясо встиг приготуватися.

    Біляші з м’ясом їдять гарячими, запиваючи бульйоном або чаєм.

    Травень 4th, 2016 by

    Варто почитати: