Смачне лечо з перцю

У розпал заготовочной компанії не забудьте про смачне та корисне лечо. Перці в томаті з цибулею – поширене блюдо, але в способів приготування лечо існує безліч. Наш рецепт приготування лечо – класичний союз трьох колоритних продуктів: соковитого болгарського перцю, налитого томату і золотистого лука. Як приготувати лечо на зиму, з’єднавши їх у гармонійне тріо? Так, щоб страва зберігало гостроту і смак свіжих овочів?
Інгредієнти для лечо - червоний перець, свіжі соковиті помідори і цибулю

По-перше, перець підбирайте яскравих кольорів. На фото лечо приготовлено тільки з червоних сортів. Від перцю взагалі багато чого залежить: лідер смаку в будь-якому блюді, він ще й робить консерви життєрадісно кольоровими. Суміш жовтих, зелених і бордових шматочків в густому томату пюре буде справжнім бенкетом – для душі і шлунку.
Виглядає апетитно!

По-друге, правильно приготуйте томатне пюре. Помідори ріжуть навпіл і доводять до кипіння. Після цього їх відкидають на друшляк і протирають, позбавляючи від шкірки. Далі їм знову доведеться покипіти на самоті. Тверді сорти помідор не вимагають тривалого уварювання, а ось водянисті доведеться потримати на слабкому вогні до википання зайвої рідини. Тільки після того, як пюре стане досить густим, додають в нього нарізані перець і цибулю.
Готуємо томатне пюре.

Співвідношення перцю і цибулі може бути будь-яким, головне не переварити овочеві часточки. Для варіння і досить півгодини. Сіль додають за смаком, цукор класти не обов’язково – перець і помідори самі по собі містять його достатньо. Чайна ложка 75% оцту на три літри лечо – цілком достатньо, щоб убезпечити комору від баночных «вибухів».
Загортаємо все в банки.

Вийшло? Швидше ховайте смакоту в стерильні банки і закочуйте – зима, кажуть, буде довга.
Лечо з перцю

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: