Смачна свинина в томатному соусі

Блюда з свинини дуже прості у приготуванні. Свинину можна посмажити на сковороді без додавання масла або протушкувати з овочами. Загалом, існує маса рецептів. Але сьогодні у нас буде легкий варіант приготування – свинина в соусі.

Свинина в томатному соусі дуже м’яке страву з м’яса. Завдяки тому, що свиняче м’ясо спочатку злегка обсмажується, а після гаситься в томатно-медовому соусі, виходить, ніжним і ароматним на смак. Саме процес приготування – гасіння, робить будь-які страви корисніше, ніж, наприклад, смажені. Пікантність свинини тушкованою можуть надати ваші улюблені приправи. Рецепт смачною свинини приємно вас здивує своєю простотою і смаковими набором.

Склад:

свиняча вирізка – 700г;

цибуля ріпчаста – 2 шт.;

часник – 3 зубчики;

вода – 200 мл;

томатна паста – 2 ст. л.;

мед – 1 ст. л.;

сіль, мелений чорний перець – за смаком;

улюблені приправи для м’яса – за смаком.

Рецепт приготування:

М’ясо добре вимити, обсушити і порізати великими шматками.

Цибулю очистити і дрібно порізати кубиками або півкільцями. У цьому рецепті ми режим кубиками, це дасть більше страві соковитості.

Попередньо розігріти сковороду без масла і обсмажити м’ясо на сильному вогні до рум’яної скоринки. Приблизно 3 – 5 хвилин.

М’ясо перекласти в посуд, в якій воно буде тушкуватися. Каструлю або сковороду з товстим дном.

В сковороді, на якій смажилося м’ясо і на жирі, що витопився з м’яса обсмажити цибулю до золотистого кольору.

Далі змішати мед у склянці з відфільтрованої водою. Залити медової сумішшю м’ясо і поставити тушкується на середній вогонь приблизительно15-20 хвилин.

Обсмажену цибулю викладаємо поверх м’яса. Не перемішуємо, а залишаємо шаром.

Додаємо томатну пасту, мелений чорний перець, сіль, будь-які приправи для м’яса. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин.

Дрібно порубаний часник додати в соус. Вимкнути вогонь і щільно накрити кришкою.

Свинина в томатно-медовому соусі готова. Це дуже смачне блюдо можна подавати з будь-яким гарніром: картоплею, з рисом, з макаронними виробами, овочами.

Результат:

Квітень 17th, 2016 by

Варто почитати: