Смачна гречка з фаршем, як приготувати гречку

Будь-які каші корисні для здоров’я, і гречка – в числі лідерів. Вона містить масу корисних для організму речовин, до того ж сприяє схудненню. Неправильне приготування гречки, яке в більшості випадків просто «вбиває» її смак, часто стає причиною рідкісного її вживання. Тому дуже важливо навчитися правильно і смачно готувати цю кашу. Саме цим ми зараз і займемося.

Для приготування гречки нам знадобиться:

Крупа гречана – 1 ст.;

Вода – 2 ст.;

Масло вершкове – 1 ч. л.;

Сіль – 1 ч. л.;

Цибуля ріпчаста – 1 шт.;

Морква – 1 шт.;

Фарш свинячий – 200 гр.;

Масло рослинне – 2 ст. л. (для смаження);

Зелень – для прикраси.

Рецепт приготування:

Гречку попередньо перебираємо, видаляючи неошелушенные зерна, промиваємо її в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.

На сковороді з товстим дном добре смажимо вимиту гречку. Можна навіть дати їй трохи підсмажитися.

В окремій каструлі розтопити вершкове масло, додати ? чайної ложки солі.

Коли гречка добре просмажиться, перекладаємо її в каструлю з маслом і сіллю, ретельно перемішуємо і заливаємо необхідною кількістю води. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо кашу 20 хвилин. Важливо не піднімати за цей час кришку каструлі.

Поки вариться каша, очищаємо і нарізаємо дрібненько цибулю.

Потім очищаємо, промиваємо та нарізаємо соломкою моркву.

У сковороді розігріваємо олію, після чого обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Коли цибуля стане м’яким, вводимо моркву і також обсмажуємо.

Овочі повинні протушкувати разом 5 хвилин під закритою кришкою, і лише потім вводимо фарш. Розминаємо виделкою всі грудочки фаршу, присаливаем і смажимо до повної готовності м’яса.

Готову кашу перекладаємо в сковороду з фаршем, перемішуємо, даємо всій масі протушкувати на повільному вогні кілька хвилин, після чого вимикаємо вогонь і даємо настоятися ще 10 хвилин.

Викладаємо гречку з м’ясом в порційні тарілки, за бажанням приправляємо перцем або каррі, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Квітень 23rd, 2016 by

Варто почитати: