Сливове варення з кісточкою

Сливове варення з кісточкою

Для консервування слід підбирати великі та м’ясисті плоди, з добре відокремлюваним кісточкою. А ось мої близькі люблять сливове варення саме з кісточками, вони вважають, що тоді слива має особливо виражений смак і аромат. І хоча, я сама більше поважаю варення без кісточок, кожен рік я обов’язково виконую їх бажання і варю саме таке, як вони хочуть. Якщо ви так само як і я, любите без кісточок, то перед початком роботи видаліть їх і справа з кінцем.

Склад:

Сливи – 1 кг;

Цукор – 1 кг

Рецепт приготування:

Сливи перебираємо, відбраковуємо не якісні плоди і засипаємо їх в емальований посуд.

Зверху засипаємо цукром і залишаємо на кілька годин, щоб сливи пустили сік.

Через деякий час перемішуємо сливи з залишками цукру і ставимо на повільний вогонь.

Сливи варяться у власному соку з додаванням цукру, тому, щоб цукровий сік не пригорав на дно емальованої ємності, варення потрібно часто помішувати.

Через 4-5 годин безперервного варення сливове варення буде готове.

Розкладаємо його ще гарячим в стерилізовані банки і закатуємо кришками.

Сливове варення готове. Його можна використовувати для приготування пирогів і пиріжків. А також дуже смачно їсти таке варення з булкою і молоком.

Банки охолоджуємо природним шляхом і відправляємо на зберігання в комору.

Результат:

Квітень 24th, 2016 by

Варто почитати: