Шоколадний кухэ, рецепт ніжного шоколадного кексу

Знайшла рецепт «Шоколадного кухэ» і мене заінтригувала назва і звичайно дуже хотілося спробувати його на смак. Шоколадне кухэ – це ніжний шоколадний кекс, який тане в роті.

Його секрет у тому, що глазур не потрібно робити окремо і мене цей момент дуже заінтригував. Як виявилося шоколадний кухэ готується дуже швидко і легко. А виходить високий, красивий і супер шоколадний пиріг або кекс, як вам завгодно його назвати. Ось тому я і сьогодні вирішила спекти саме його.

Отже, як приготувати шоколадний кекс – кухэ?

Склад:

– яйця – 4 шт.;

– цукор – 480 грам;

– молоко – 250 грам;

– рослинне масло – 250 грам;

– ваніль– 5 грам;

– какао – 50 грам;

– розпушувач – 10 грам;

– борошно – 500 грам

Рецепт приготування:

В миску вбиваємо яйця. Додаємо цукор. Перемішуємо.

До яєчно-цукрової суміші додаємо ваніль. При випіканні шоколадного пирога аромат ванілі пошириться на весь будинок, що наповнить його теплом, затишком і ароматом свята.

Вливаємо олію. Щоб не перебити смак і аромат шоколадного торта масло потрібно використовувати без запаху.

Додаємо молоко. Перемішуємо.

Додаємо какао. Какао бажано просіяти.

Отриману суміш перемішуємо і відливаємо в склянку. Ця суміш буде нашою глазур’ю, яку ми заллємо наш шоколадний кухэ.

Розпушувач висипаємо в борошно, перемішуємо і просіваємо через сито, Звичайно, якщо вам ліньки чи ні сита, то можна і не просіяти борошно, але краще цей процес все – таки зробити, тоді грудок в тесті не буде, торт вийде вище і більш пишний. Так що раджу взяти в руки сито. Борошно з розпушувачем додаємо в тісто і перемішуємо.

Тісто виливаємо у змащену форму. Я використовувала форму діаметром 24 див.

Духовку розігріли до 180 градусів, форму з тестом ставимо в духовку. У моїй духовці шоколадний кухэ випікався майже годину. Готовність пирога перевіряємо на суху зубочистку.

Коли шоколадний кухэ дістали з духовки, попередньо перевіривши його на готовність, його потрібно залити глазур’ю, про яку ми заздалегідь подбали. Не забувайте, що глазур’ю ми заливаємо поки шоколадний кухэ гарячий. Глазур не нагріваємо!

Шоколадний кухэ залишаємо в сторону, щоб він охолов.

Квітень 22nd, 2016 by

Варто почитати: