Що можна подавати до шампанського

Шампанське, і в переносному, і в прямому сенсі, є одним з найпопулярніших, запаморочливих напоїв. Без нього просто неможливо уявити будь-яке свято!

Фантастичний аромат, іскристі бульбашки, чудовий смак – суцільне задоволення! Але що подають до шампанського, цього чудового напою? Звичайно ж, не «Оселедець під шубою», і не тушковані овочі – це виглядало б блюзнірство. Насправді до шампанського можна подавати багато, гідні цього напою страви.

Сир

традиційна закуска для цього напою. Причому можна подавати різноманітні сорти. Але, чим солодший шампанські вина, тим більш вираженим повинен бути і смак сирів. До шампанського брют можна подати найпростіший сорт, до рожевого – сир з пліснявою або брі. Ідеальне рішення для будь-якого шампанського – козячий сир. Якщо додати до сиру виноград – то вийде ідеальна подача.

Морепродукти

До шампанського подається суші і риба, але в ній не повинно бути соку лимона, оцту та інших кислот, які зіпсують смак напою. Ідеально подати устриці або ікру, особливо для напою брют. Сухе шампанське чудово поєднується з червоною рибою. Доповнити морепродукти можна маслинами.

М’ясо

Багато хто вважає, що шампанське і м’ясо абсолютно не сумісні. Це не так, головне, подати «делікатне» страву. Фаворитом вважається спеціальним чином приготовлена гусяча печінка фуа гра. У Франції до напою подають ніжні жаб’ячі лапки.

Десерти

В основному це різні фрукти і ягоди, але найпопулярніше поєднання – шампанське і полуниця. До солодких сортів напою підходить морозиво і всіляка випічка: торти, мафіни, кекси, пудинги, муси і так далі. Але, в їх складі не повинно бути кави і цитрусові.

Окремо варто виділити шоколад, який найчастіше подають до шампанського. І зовсім мало хто знає, що можна подавати тільки білий шоколад, в крайньому випадком з вмістом какао не більше 50%. А ось добавки в шоколаді можуть бути різними: горішки, родзинки і так далі. Такий шоколад не тільки ідеально гармонує з напоєм, але є потужним афродизіаком, а значить, романтичний настрій гарантовано!

Головне, що ви повинні пам’ятати – будь-яка закуска, подана до шампанського, повинна підкреслювати, відтіняти його смак. Гарного вам настрою і переливаються бульбашок з витончено поданої закускою!

Травень 1st, 2016 by

Варто почитати: