Шаурма з гірчичним соусом рецепт з фото

Не дивлячись на те, що багато хто вважає фаст-фуди надзвичайно шкідливою їжею, все ж їхня популярність із кожним днем зростає. У той же час, шкідливим фаст-фудом можна вважати той, що пропонують нам на ринках або в ресторанах-бістро. Домашній фаст-фуд – це скоріше звичайне м’ясне блюдо, так як використовуються в ньому лише якісні продукти без будь-якої хімії. Тому домашню шаурму або хот-доги сміливо можуть вживати навіть діти.

Для приготування домашньої шаурми нам знадобиться:

Склад:

Куряче філе – 500 гр.;

Листя салату – 2 пучка;

Помідори – 3 шт.;

Сметана, майонез – 3 ст. л.;

Гірчиця – 1 ст. л.;

Лаваш – 1 упаковка (3 великих листки);

Прянощі (східна суміш) – куркума, кмин, розмарин, коріандр, суміш перців, часник;

Сіль – за смаком.

Приготування домашньої шаурми:

Рецепт приготування:

Куряче філе ретельно вимиваємо у воді, видаляємо пленочки і хрящі, даємо м’яса обсохнути. Потім нарізаємо тонкими смужками.

Додаємо до м’яса суміш прянощів, сіль і добре перемішуємо.

Сковороду добре розігріваємо, вливаємо на неї 3 ст. л. рослинного масла, також даємо нагрітися. Висипаємо на сковороду м’ясо і смажимо, постійно помішуючи, протягом 10-15 хвилин.

У глибокій мисці змішуємо майонез, сметану і гірчицю. При бажанні можна додати в соус дрібно порубану зелень.

Помідори вимиваємо, обсушуємо, видаляємо «хвостики» і нарізаємо дрібними кубиками.

Листя салату також вимиваємо, трохи обсушуємо на рушник і нарізаємо смужками.

Тепер лист лаваша розрізаємо на 2 частини, кожну з яких змащуємо гірчичним соусом.

Поверх соусу викладаємо листя салату і помідори.

Потім викладаємо шматочки обсмаженого м’яса.

Звертаємо лаваш з начинкою в трубочку (за типом ролу), загортаючи краї в середину.

Результат:

Квітень 22nd, 2016 by

Варто почитати: