Шашлик зі свинини рецепт з фото

Завжди вважалося, що приготування шашлику під силу тільки чоловікам, може бути і дарма, але ніколи ми не пускали жінок до шашликів (ну якщо тільки поїсти). Рецепт шашлику з свинини дуже простий, обов’язково спробуйте приготувати його саме таким чином. Взагалі, з шашликами я люблю експериментувати, тому, кожен раз готую новий шашлик.

Що потрібно, щоб приготувати шашлик з свинини:

Склад:

5 кілограм свинини;

500 грам майонезу;

2 кілограми цибулі;

Сіль;

Приправа для шашлику.

Як приготувати шашлик з свинини:

Рецепт приготування:

Приготування шашлику починається з походу за м’ясом. Для доброго і ніжного шашлику найкраще взяти свинячу шийку або корейку. Переваги цих частин свинини в тому, що вони дуже м’які і містять трохи жиру для більшої соковитості шашлику.

Звісно, м’ясо потрібно купувати свіже, це вам скаже будь-хто, але ось як відрізнити свіже м’ясо молодої тварини від старого? Свіжа свинина ніжно рожевого кольору, колір рівномірний, плям немає, поверхня м’яса злегка блищить. М’ясо приємно пахне, запах трохи солодкуватий. Якщо ви відчули якийсь різкий неприємний запах, запах аміаку, кислий, затхлий запах – м’ясо або давнішнє, або тварина старе.

Якщо вам не вдалося взяти шийку або корейку, можете взяти окіст. Тільки час маринування доведеться збільшити.

М’ясо вибрали, тепер вчимося готувати вугілля. Можна поступити набагато простіше і купити в магазині готові вугілля, але ми легких шляхів не шукаємо, будемо закидати в мангал дрова. Не користуйтеся ніякими рідинами для розпалювання. Дрова беремо березові. Коли вугілля будуть червоними, час насаджувати шашлик на шампури. Коли вугілля зверху покриються білим попелом – температура в самий раз для смаження! Можна готувати вугілля через пару годин з початку маринування м’яса, за годину, може трохи більше, вони стануть придатними для смаження шашлику.

Починаємо маринувати м’ясо. У глибоку каструлю викладаємо майонез, додаємо приправу і трохи солі, все добре перемішуємо.

Нарізаємо м’ясо. Тут теж є невелика тонкість. Занадто маленькі шматки в момент висохнуть і стануть дуже жорсткими, великі шматки будуть згоряти зовні, але будуть сирими всередині. Оптимальний розмір шматочків – п’ять на п’ять сантиметрів. М’ясо нарізаємо і промиваємо під струменем холодної води. Краще всього для цього використовувати друшляк. Потім залиште м’ясо, щоб вода скла.

А тим часом, очистіть від лушпиння цибулю і розріжте кожну цибулину на 3-4 частини, щоб отримати товсті кільця. Викладіть м’ясо в каструлю (я розділив всі на дві частини, в одну не помістилося) і добре перемішайте з соусом.

Додайте нарізану цибулю і ще раз добре перемішайте. Залиште маринуватися шийку на 3 години, задню частину або іншу частину свинини на 5 годин. Яловичина маринується 5-6 годин, не менше. Краще просто залишити її на ніч в маринаді, а з ранку починати збиратися на шашлики.

Замариноване м’ясо нанизуємо на шампури досить щільно, не забуваємо разом з м’ясом насаджувати і цибулю.

На шампур 3-4 шматка м’яса буде цілком достатньо.

Починаємо смажити наш шашлик зі свинини, постійно перевертаючи його. Якщо на вугіллі починає з’являтися вогонь, потрібно гасити його, бризкаючи водою з пляшки з невеликим отвором.

Шашлик можна поливати сухим білим вином, вийде дуже смачно. Готується шашлик зі свинини приблизно 10 хвилин.

Ось таке смачне м’ясо у нас вийшло! Дуже смачне і ароматне.

Шашлик зі свинини рецепт з фото від Мазаєва Костянтина.

Результат:

Квітень 21st, 2016 by

Варто почитати: